Gemeente Enschede

Gratis Energieboxen vallen goed in Stroinkslanden - Zuid

Al 580 energieboxen uitgereikt sinds begin van de actie

Alle bewoners in Stroinkslanden Zuid hebben inmiddels een bezoek gehad van een energie-adviseur. Wethouder Van der Zee roept iedereen die voor een gratis energiebox in aanmerking komt op, om deze kans op besparingen te benutten.

Bewoners van woningen met een oneven huisnummer, die thuis waren en medewerking wilden verlenen, ontvingen een energiebox en een energie-advies. 93% van de bewoners die thuis waren, namen het energieadvies en de box in ontvangst. De bewoners met een even huisnummer zijn ook bezocht en hun is een controle van hun meterstand en een waardebon van de Natuurwinkel aangeboden. Zij zijn de komende maanden aan de beurt voor het in ontvangst nemen van de energiebox.

Ongeveer de helft van de bewoners bleek niet thuis te zijn op het moment dat de energie-adviseur voor de deur stond. Zij ontvingen een brief met daarin de mogelijkheid een persoonlijke afspraak te maken met een energie-adviseur om op een geschikt moment alsnog het advies en de box of de waardebon in ontvangst te kunnen nemen. Nog niet iedereen heeft dat gedaan. Wethouder Van der Zee roept iedereen die zo'n brief heeft ontvangen op om niet te lang te wachten om contact te zoeken; "de actie loopt nog tot juni".

Bewoners van de woningen waarvan alleen de meterstand is opgenomen (de bewoners met een even huisnummer) krijgen de komende maanden opnieuw bezoek. Zij kunnen dan een persoonlijk energieadvies aan huis tegemoet zien met de box vol energiesparende materialen. Bij de bewoners die reeds een box en energieadvies hebben ontvangen wordt opnieuw de meterstand gecontroleerd. Hiermee wordt gemeten hoeveel energie gemiddeld bespaard is. In juni worden deze meetgegevens bekend.

Meer informatie over de actie is te vinden op
www.doegroendatscheelt.nl.

Geplaatst: 29 april 2009.

29 april 2009