Gemeente Haaksbergen


Wethouder onthult bord 30 minuten bewegen
29-04-2009 Wethouder onthult bord 30 minuten bewegen De wegen die toegang geven tot de gemeente Haaksbergen worden de komende weken voorzien van circa vijftien speciale borden om de campagne 30 minuten bewegen onder de aandacht te brengen en het dagelijkse bewegen te bevorderen. Op dinsdagmiddag 28 april werd het eerste bord in gebruik genomen. Sportwethouder Han Noordink voltrok de onthulling van het eerste exemplaar.

De onthulling van het bord vond plaats in het bijzijn van vertegenwoordigers van enkele sportverenigingen, van een plaatselijke sportschool en van zwembad De Wilder. De wethouder sportzaken had deze lokale organisaties uitgenodigd, omdat zij volgens hem bij uitstek geschikt zijn om aspirant-sporters deskundig te adviseren en te begeleiden. "Bewegen is enorm belangrijk! Sporten bij een club en onder begeleiding kan voor veel mensen een mooie stok achter de deur zijn om het te blijven volhouden. Door deze borden te plaatsen, willen we inwoners stimuleren om dagelijks in ieder geval 30 minuten te bewegen", aldus wethouder Noordink.

Op de website www.30minutenbewegen.nl kunnen mensen ideeën opdoen en tips krijgen. Behalve het plaatsen van de borden onderneemt de gemeente nog meer acties rondom dit thema. Zo stond de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente al in het teken van bewegen, worden op Koninginnedag met "30 minuten bewegen" bedrukte ballonnen opgelaten, liggen er actiefolders in het gemeentehuis en zal in GemeenteNieuws regelmatig informatie gegeven worden over het belang van bewegen.