Gemeente Lelystad

Ontwikkeling recreatieve routes buitengebied

Woensdag 29 april 2009

In het kader van het benutten en profileren van kernkwaliteiten gaat Lelystad aan de slag met het vergroten van de recreatieve waarde, de toegankelijkheid en het gebruik van natuur en groen rondom de stad. De groengebieden rondom de stad worden toegankelijk gemaakt voor recreatief gebruik door bewoners en bezoekers.

Samenwerking

Lelystad kan dit uiteraard niet alleen doen, daar veel routes niet op het grondgebied van Lelystad liggen. De ontwikkeling gebeurt daarom samen met provincie, Flevolandschap en Staatsbosbeheer. Ook de betrokken verenigingen, zoals de kanovereniging, de toerclub en de ruiter- en menvereniging nemen deel aan de planuitwerking.

MeerJarenProgramma

De ontwikkeling is onderdeel van het provinciaal MeerJarenProgramma (pMJP). Hierin staat hoe provincie en partners samen werken aan versterking van landbouw, natuur, recreatie, watersysteem en leefbaarheid van het landelijk gebied.

Voorjaarsnota

De insteek is om vanuit het pMJP 50% subsidie te verkrijgen voor de realisatie van de diverse projecten. Voor de projecten met de hoogste prioriteit worden voorstellen ingediend bij de Voorjaarsnota 2009. De overige voorstellen worden, inclusief de resultaten van het overleg met de betrokken organisaties, betrokken bij de Voorjaarnota's van 2010-2013.

---