Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


onderscheiding voor Hettie Pott-Buter, voorzitter Patiëntenraad OLVG

Koninklijke onderscheiding voor Hettie Pott-Buter, voorzitter Patiëntenraad OLVG

Amsterdam, woensdag 29 april 2009

De voorzitter van de Patiëntenraad van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), mevrouw dr. H.A. Pott-Buter, heeft op 29 april 2009 een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester van de gemeente Waterland.

Mevrouw dr. H.A. (Hettie) Pott-Buter is voor een Koninklijke onderscheiding voorgedragen door het Algemeen Vrouwen Overleg Waterland (AVOW, opgericht in 1983) dat haar roemt om de vrijwillige inzet op zeer diverse terreinen, maar met name voor de financieel-economische emancipatie van het individu en de emancipatie van vrouwen op dit vlak.

Hettie Pott heeft zich jarenlang ingezet voor bevordering van financiële onafhankelijkheid van alle volwassenen, met gelijktijdige waarborging van de zorg voor kinderen, zieken en gehandicapten. Dit was tevens het onderwerp van het symposium over "zorgzame idealen" waarmee zij op 3 juni 2008 afscheid heeft genomen van haar carrière aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 2006 is Hettie Pott voorzitter van de Patiëntenraad van het OLVG. In deze rol zet zij zich ook weer met grote betrokkenheid in voor het gemeenschappelijke belang van de patiënten die gebruik maken van het OLVG, en voor hun familieleden en bezoekers.

De Raad van Bestuur en Raad van Toezicht feliciteren Hettie Pott van harte met deze Koninklijke onderscheiding. Gezien haar staat van dienst in het belang van zowel het gezonde individu als de patiënten van het OLVG komt deze haar zonder enige terughoudendheid toe.

Dr. D.J. Hemrika,
voorzitter Raad van Bestuur OLVG

Mr. W.F. Stevens,
voorzitter Raad van Toezicht OLVG