Barco


Barco stelt prominente referentiesite op in een van de grootste algemene ziekenhuizen van België

Kortrijk, België, 29 april 2009 - Barco, specialist in medische beeldvorming, breidt zijn klinische samenwerkingsnetwerk verder uit met een gloednieuwe referentiesite op de Dienst Medische Beeldvorming, de afdeling radiologie van de Algemene Ziekenhuisgroep AZ Groeninge in Kortrijk, België. Met dit initiatief versterkt Barco zijn samenwerking met de gemeenschap van klinische eindgebruikers.

Als wereldwijde referentiesite werd de Dienst Medische Beeldvorming uitgerust met de meest moderne diagnoseweergavetechnologie, waaronder het eerste kleurenschermsysteem met 6 MegaPixels voor diagnostische beeldvorming. Bovendien lanceerde de afdeling Barco's MediCal QAWeb-oplossing voor interventievrije ijking, kwaliteitszorg en vermogensbeheer in de hele onderneming. Het programma loopt verder wanneer het AZ Groeninge samen met de Dienst Medische Beeldvorming verhuist naar een gloednieuw gebouw aan de rand van de stad Kortrijk, op een boogscheut van Barco's hoofdkantoor.

De Dienst Medische Beeldvorming in AZ Groeninge is reeds lange tijd klant van Barco en gebruikt al enkele jaren Coronis 2MP, 3MP en 5MP Mammomonitors in de hele radiologieafdeling. Als referentiesite van Barco zullen ze nu ook het vernieuwende Coronis Fusion 6MP DL weergavesysteem in gebruik nemen in hun leeskamers, waar radiologen dagelijks diverse beelden (in kleur en grayscale, bewegende en statische beelden) lezen afkomstig van geavanceerde technologieën zoals X-stralen, CT, MRI, PET-CT, US en angiografie.

"Dankzij de allernieuwste beeldvormingstechnologie kan ons ziekenhuis zijn gezondheidsdiensten verder uitbouwen en patiënten de beste zorg bieden," aldus Jan Deleu, CEO van het AZ Groeninge.

Dr. Patrick Seynaeve, Hoofd Radiologie in het AZ Groeninge, was vol lof over de nieuwe diagnoseschermen met 6 MegaPixels van Barco: "We nemen elke dag beslissingen die van levensbelang zijn. Het Coronis Fusion 6MP DL weergavesysteem met meerdere modaliteiten biedt ons de beste beeldkwaliteit die er bestaat en verhoogt ons vertrouwen dat we de juiste diagnose stellen."

Voor Barco biedt de overeenkomst nieuwe mogelijkheden voor een rechtstreekse interactie met de gemeenschap van klinische eindgebruikers. "De nauwe samenwerking met de Dienst Medische Beeldvorming stelt ons in staat om het gebruik van medische schermen te analyseren in hun natuurlijke, klinische omgeving en inspireert ons om nieuwe producten te creëren die de productiviteit, klinische werkstroom en diagnose nog verbeteren," aldus Carl Peeters, President Monitoring, Control & Medical bij Barco. "Daarnaast biedt dit artsen en klinische professionals uit andere ziekenhuizen de kans om te komen kijken hoe onze beeldvormingsproducten werken in een reële klinische praktijk waar veel beelden verwerkt moeten worden," voegde Peeters er nog aan toe.

Over het AZ Groeninge Ziekenhuis
De AZ Groeninge Ziekenhuisgroep omvat vier ziekenhuizen en vertegenwoordigt ongeveer 1.100 ziekenhuisbedden in totaal, poliklinische patiënten niet meegerekend. Met zijn 2.400 medewerkers, 200 artsen en een omzet van 250 miljoen euro kan AZ Groeninge worden gerekend tot een van de grootste ziekenhuizen in België. Het ziekenhuis geniet internationale erkenning voor zijn verwezenlijkingen op het vlak van oncologie, en is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van borstkanker, in reumatologie, geriatrie, psychiatrie en geavanceerde robotgeassisteerde chirurgie.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Research & Development en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië. Barco (NYSE (Euronext: Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3500 werknemers wereldwijd. In 2008 zette Barco een omzet neer van 725 miljoen.

© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden.

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com