FloraHolland


Nieuw totaalconcept van FloraHolland Venlo bij Tuincentrum Leurs

VENLO, 29 april 2009 (persbericht) - In de week voor Moederdag wordt bij Tuincentrum Leurs in Venlo een nieuw totaalconcept van FloraHolland Venlo verkocht. Het concept met de naam `Paradise Pink' bestaat uit een collectie van met name roze bloeiende, op elkaar afgestemde tuinplanten en bijbehorende sfeerartikelen. Rond dit concept is ook POS-materiaal ontwikkeld. Het is het eerste totaalconcept voor de tuin van de afdeling Marketing en Concepten van FloraHolland Venlo, dat onder de noemer `Grow Your Own Style' zijn weg vindt naar de sierteeltmarkt. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met diverse partijen in de keten. Kwekers, trendanaliste Sandra Könings en Tuincentrum Leurs leverden er hun bijdrage aan. In de ontwikkeling is met diverse kwekers uit de regio Venlo samengewerkt, maar speciaal voor dit eerste totaalconcept heeft boomkwekerij Ruud Vosbeek uit Lottum via een nieuwe teeltwijze een bijzondere tuinroos ontwikkeld, die al rond Moederdag bloeit.

Totaalconcept `Paradise Pink' voor de tuin
FloraHolland Venlo heeft het afgelopen jaar een aantal totaalconcepten voor de tuin ontwikkeld voor Europese retailketens die het tuinieren centraal stellen. Vooral tuincentra kunnen zich met deze concepten onderscheiden in de markt. In de nazomer vindt de lancering bij diverse andere tuincentrumketens plaats. De concepten spelen in op de specifieke smaakbehoeften van diverse consumentenclusters. Bij de ontwikkeling van een nieuw concept wordt steeds volgens een bepaald model gewerkt. Uitgangspunt hierbij zijn de diverse behoeften en smaken van de consument. Hiervoor is een systeem van doelgroepen ontwikkeld. Elke onderscheiden doelgroep wordt aangeduid met een vrouwennaam. Primair wordt hierbij gekeken welke producten passen bij een bepaalde doelgroep. De tuinconcepten sluiten ook goed aan bij de wensen van tuinbezitters. `Gemak', `well being' en `het groene gevoel' vormen daarbij de rode draad.
Bij Tuincentrum Leurs wordt vanaf Moederdag het smaaktype `Sophie' gevolgd. Bloemen en planten die passen bij de belevingswereld van Sophie zijn in het tuincentrum onder de naam `Paradise Pink' op één centrale plaats te vinden.

Assortiment regio Venlo breed en diep
FloraHolland Venlo is centraal gelegen in Zuidoost-Nederland, in het tweede tuinbouwgebied van Nederland. Samen met het productiegebied in het Duitse Niederrhein vormt dit het grootste aaneengesloten productiegebied van Europa (de zogenaamde Euregio) en herbergt het tevens de grootste boomkwekerijproductie binnen Europa. Het assortiment dat in de regio Venlo geteeld wordt is niet alleen bijzonder, maar ook diep en breed. Door het uitgebreide netwerk en de logistieke mogelijkheden, is FloraHolland Venlo in staat de aanvoer van boomkwekerijproducten te bundelen tot uitgebalanceerde totaalconcepten voor de tuin. Daarbij wordt niet alleen gekeken hoe bestaande producten beter en anders gepositioneerd kunnen worden. Ook worden pilots opgezet om te toetsen of er mogelijkheden zijn voor nieuwe gewassen.

Steun Provincie Limburg
Met steun van de Provincie Limburg heeft FloraHolland Venlo een platform opgericht. Dat platform heeft enerzijds als doel kwekers bewust te maken van de veranderende markt en de mogelijkheden die hierdoor voor hun producten ontstaan. Anderzijds wil het platform een praktische invulling geven aan marketing en concepten voor de boomkwekerijsector. Binnenkort gaat FloraHolland Venlo een jaarkalender met tuinconcepten aanbieden. Hiermee kan de boomkwekerijsector nog beter inspelen op de wensen van de consument. De concepten worden intussen verder doorontwikkeld om er na Nederland, ook internationaal mee de markt op te gaan.