Gemeente Leidschendam-Voorburg


Zitting Libanon Tribunaal op 29 april

29 april 2009 - Het Speciaal Tribunaal voor Libanon heeft een zitting op 29 april van 14 tot 15 uur. De zitting vindt plaats in het gebouw van het Tribunaal aan de Dokter van der Stamstraat in Leidschendam.

Waar gaat de zitting over?
Vier personen zitten al enkele jaren in Libanon vast. Zij worden ervan verdacht dat zij betrokken waren bij de Hariri-zaak. Tijdens de zitting op 29 april zal een rechter van het Libanon Tribunaal besluiten of het voorarrest wordt verlengd. De rechter kan ook besluiten dat deze vier personen in Libanon vrijgelaten moeten worden. Omdat zij in Libanon worden vastgehouden, zullen zij niet bij de zitting aanwezig zijn.

Als de rechter van het Libanon Tribunaal besluit het voorarrest te verlengen, dan worden de vier personen overgebracht naar de Scheveningse gevangenis. Daar heeft het Libanon Tribunaal cellen. Ook het Joegoslaviƫ-tribunaal heeft daar cellen.

Zitting niet toegankelijk
Publiek en pers kunnen de zitting niet bijwonen. U kunt de zitting wel 'live' volgen op internet via de volgende link: http://hosting.dutchview.nl/nfgd/libpersco-20090429/

Toezicht
Ondanks dat de pers de zitting niet kan bijwonen, kunnen er toch journalisten bij het gebouw van het Libanon Tribunaal zijn. De politie zal de omgeving van het Tribunaal extra in de gaten houden.

Meer informatie over het Speciaal Tribunaal voor Libanon: www.stl-tsl.org.