Gemeente Elburg

Onderscheidingen

Uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen

Bij de lintjesregen op woensdag 29 april 2009 heeft burgemeester De Lange aan drie inwoners van de gemeente Elburg een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentekantoor speldde de burgemeester de versierselen op bij mevrouw F.M. Bosch-Scharringa, de heer B. de Jong en de heer W.F. Rog.

Fenna Marina Bosch-Scharringa

Fenna Marina Bosch-Scharringa is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de maatschappij op het gebied van politiek, huisvesting en cultuur. Mevrouw Bosch is al bijna twintig jaar actief voor de VVD, afdeling Elburg, als bestuurslid en herhaaldelijk als voorzitter. Daarnaast was ze bijna 10 jaar raadslid van de gemeente Elburg. Al in de zeventiger jaren begon mevrouw Bosch als binnencurator van het Instituut van Kinsbergen. Later droeg ze ruim 15 jaar bestuursverantwoordelijkheid voor Woningstichting De Betere Woning en UWOON. Jarenlang was ze actief als gastvrouw en gids voor het Museum Elburg en thans ook als bestuurslid.

Ben de Jong

Ben de Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige verdiensten voor de maatschappij. De heer De Jong was in de zeventiger jaren bestuurslid van de Wielervereniging De IJsselstreek en jurylid KNWU. Vervolgens verlegde hij zijn inzet naar de kleindieren en was secretaris/penningmeester van Sport-Veredelt Oldebroek e.o. Meer dan 10 jaar was hij secretaris van de Nationale Wenerclub. Hij heeft de aanzet gegeven voor de uitwisseling met de Duitse Wenerclubs wat resulteerde in een samenwerking, die model staat voor andere speciaalclubs in diverse Europese landen. Tevens was hij de man, die de Vergleichsschau in 2007 naar Nederland wist te halen. Daarnaast was en is de heer De Jong actief voor winkeliersvereniging, VVV en burgercomité Elburg - Haselünne.

Willem Frederik Rog

Willem Frederik (Wim) Rog is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn activiteiten voor m.n. Botterstichting en Comité Open Monumentendag en Botterdagen. De heer Rog is één van de pijlers van de Botterstichting, die een enorme groei en bloei doormaakt. Inmiddels zijn ongeveer 175 vrijwilligers actief en heeft de stichting meer dan 10 schepen in bezit. Daarnaast stimuleert de stichting particulier bezit. Bijna twintig jaar was hij secretaris/vice-voorzitter. Daarna bleef hij actief als vrijwilliger en als voorman van de vrijwilligers. Als organisator pur sang en vertegenwoordiger van de Botterstichting was de heer Rog van grote waarde voor het Comité Open Monumentendag en Botterdagen. Het evenement groeide uit van een dag met enkele kraampjes en schepen tot het grootste en meerdaagse evenement in Elburg. Meer dan 50 botters verzamelen zich voor het evenement in de haven van Elburg en varen een wedstrijd op het Veluwemeer. De combinatie van botters, bottermarkt en open monumenten trekt op de tweede zaterdag van september 40.000 bezoekers naar Elburg. Daarnaast verzorgt de heer Rog al vele jaren rondleidingen als stadsgids van Elburg.

laatst gewijzigd: 29-04-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen |