Gemeente Helden

Bedrijfsbezoek wethouder Fleuren aan Amaryllis bedrijf van Mts Wijnen-Keysers

Op 15 april 2009 ging wethouder Fleuren op bezoek bij het Amaryllis bedrijf van Maatschap Wijnen-Keysers.
Het bedrijf is een moderne vooruitstrevende Amarylliskwekerij van ruim 4 ha, op 2 locaties aan de Kaumeshoek en aan de Marisbaan in de Kievit.

Op deze bedrijven wordt gebruik gemaakt van de modernste teelttechnieken zoals het planten van de bollen in kleikorrels, met verwarmingsslangen onder in het plantbed en afkoeling aan de bovenzijde van het plantbed om een kwalitatief hoogstaand product te kunnen leveren.

Op de foto vlnr: Rie-Anne Berben, wethouder Fleuren, Hub Wijnen en Piet Delissen

De jaarlijkse productie van ongeveer 2 miljoen bloemen vindt voornamelijk plaats in de maanden oktober, november en december. De Amaryllis wordt vermarkt op veilingen in binnen- en buitenland. Met een team van 4 medewerkers het hele jaar rond en ca. 30 oogstmedewerkers worden de bloemen verzorgd, geoogst, gesorteerd en veilingklaar gemaakt. Verder probeert het bedrijf op een innovatieve manier nieuwe kleuren en rassen te ontwikkelen. De veredeling gebeurd onder de naam Heliflor BV, een bedrijf dat Hub Wijnen samen heeft met Piet Delissen. Heliflor BV heeft een zusteronderneming in Chili. De heer Wijnen is een van de glastuinders die in het gebied de Kievit wil uitbreiden.

22-4-2009 08:56