Gemeente Langedijk


* Langedijk zoekt nieuwe initiatieven

Langedijk zoekt nieuwe initiatieven

29 apr 2009 -
De gemeente stelt EUR150.000,- beschikbaar
Vanaf 1 mei 2009 stelt de gemeente Langedijk in totaal EUR 150.000,- beschikbaar voor initiatieven die actieve deelname aan de Langedijker samenleving op een nieuwe wijze stimuleren.
Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning in 2007, staat actieve deelname aan de samenleving nadrukkelijker op de agenda van de gemeente. Veel Langedijkers zijn al erg actief op het gebied van sport, kunst & cultuur, zorg en welzijn of in hun kerk of moskee. Dat is heel gewoon. Voor mensen met weinig sociale contacten of met een beperking is deze actieve betrokkenheid niet zo vanzelfsprekend.

Op initiatief van Groen Links stelt de gemeente daarom vanaf 1 mei 2009 in het totaal EUR 150.000,- beschikbaar. Heeft u een idee om actieve betrokkenheid van deze mensen in uw buurt of dorp of heel Langedijk te stimuleren en te ondersteunen en is het idee nieuw voor Langedijk, dan kunt u per idee maximaal EUR 10.000,- aanvragen. Niet alleen organisaties en stichtingen kunnen een aanvraag indienen. Ook u als individuele Langedijker of vriendengroep kunt een beroep doen op dit budget.

Wilt u meer weten over het innovatiefonds Wmo en hoe u hiervoor een aanvraag kunt indienen, klik dan hier.