Gemeente Medemblik

51631 / 59540 51631

Nieuws

Leerlingenvervoer schooljaar 2009/2010

Soort school
Als uw kind een speciale school voor basisonderwijs of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bezoekt bestaat de mogelijkheid tot gehele of gedeeltelijke bekostiging van het vervoer. Voor de bekostiging van het vervoer is onderscheid te maken in twee categorieën onderwijs:

1. speciaal basisonderwijs, zoals de scholen De Wissel en De Piramide;
2. (voortgezet) speciaal onderwijs, zoals scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen, zeer moeilijk opvoedbare kinderen of dove/slechthorende kinderen.

Schoolbusvervoer
Leerlingen van het speciaal basisonderwijs die op de peildatum van 1 augustus 2009 nog geen 10 jaar zijn hebben automatisch recht op aangepast vervoer (schoolbusvervoer). Zijn de leerlingen op 1 augustus 2009 10 jaar en ouder dan ontvangen ouders een vergoeding op basis van de kosten van openbaar vervoer of vervoer per fiets. Schoolbusvervoer voor kinderen van 10 jaar en ouder is alleen mogelijk wanneer de leerling gelet op zijn lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap niet in staat is ook niet onder begeleiding van openbaar vervoer gebruik te maken. Het overleggen van een medische verklaring is noodzakelijk.

Leerlingen van het (voortgezet) speciaal onderwijs hebben in de praktijk recht op aangepast vervoer (schoolbusvervoer). Er moet dan sprake zijn van een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap van de leerling waardoor deze niet in staat is - ook niet onder begeleiding - van het openbaar vervoer gebruik te maken.

Aanvraagformulieren op tijd inzenden
De aanvragen voor het schoolbusvervoer worden momenteel door de Afdeling Leerlingenvervoer van de gemeente Hoorn in orde gemaakt. De ouders krijgen formulieren voor verdere invulling toegezonden. Het volledig ingevulde aanvraagformulier moet u vóór 1 juni aan de gemeente Medemblik (afdeling Samenleving, taakveld Onderwijs) sturen. De gemeente kan niet garant staan van tijdige afhandeling wanneer het aanvraagformulier op of na 1 juni 2009 ingediend wordt.

Openbaar vervoer
Om voor een vergoeding voor kosten openbaar vervoer, fiets of abonnementenvervoer in aanmerking te komen vragen we de ouders van leerlingen om rechtstreeks een aanvraag bij de gemeente te doen. Aanvraagformulieren zijn te krijgen bij de afdeling Samenleving, taakveld Onderwijs en dienen twee weken vóór de start van het nieuwe schooljaar 2009/2010 in het bezit te zijn van de gemeente. Dit aanvraagformulier kunt u ook downloaden van onze website.

Informatie
Schoolbusvervoer: leerlingenvervoer gemeente Hoorn. Telefoon: (0229) - 25 26 00. Bereikbaar van 09.00 - 12.30 uur. E-mailadres: leerlingenvervoer@hoorn.nl.

Website: www.leerlingenvervoerwestfriesland.nl.

Openbaar vervoer: gemeente Medemblik. Telefoon (0229) - 54 81 48. E-mailadres: christa.jaarsma@medemblik.nl.
Website: www.medemblik.nl.