Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 29 april 2009

* POLITIE HAALT VERDACHTE UIT WATER
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man uit het water gehaald nadat hij medewerkers van het Centraal Station had bedreigd. Dinsdagmiddag rond kwart over vijf kreeg de politie melding dat er medewerkers van de NS/Stadstoezicht waren bedreigd. Ze hadden de man op de grond zien zitten en vroegen de man of hij wilde gaan staan. Hij pakte hierop een schroevendraaier en bedreigde de medewerkers. Een voorbijganger gaf hij twee keer een duw. Hierop ging hij weg. Agenten achtervolgden de man en omsingelden hem bij de Westersingel. Hierop ging de man het water in. Twee agenten gingen vervolgens het water in en haalden de man uit het water. De 27-jarige Schiedammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij in ingesloten voor nader onderzoek. Hij is allereerst nog overgebracht naar het EMC voor controle.

* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden nadat hij een medewerker van het openbaar vervoer had mishandeld. Dinsdagavond rond elf uur waren RET-medewerkers bezig met een controle in het openbaar vervoer. Dit was bij de Westzeedijk. Ze betrapten een 25-jarige Schiedamse vrouw voor zwart rijden. Haar broer ging zich bemoeien met de bekeuring. Er ontstond een worsteling waarbij de 21-jarige man uit Schiedam een portofoon afpakte van de medewerker en die teruggooide. Hierna verdween het tweetal. Andere controleurs houden hierop de man aan en geven hem over aan de politie. De verdachte van mishandeling wordt overgebracht naar een politiebureau waar hij wordt ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VAN VERDACHTE STRAAFROOF
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een jongen aangehouden die wordt verdacht van een straatroof waarbij een telefoon is weggenomen van een 15-jarige jongen uit Barendrecht. Dinsdagmiddag rond drie uur kreeg de politie melding dat enkele jongeren iemand hadden geslagen en zijn telefoon hadden afgenomen. Dit was op de Egelantiersstraat. Agenten hebben hierop samen met een getuige een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Stokroosstraat herkent de getuige de verdachte. Agenten houden hierop de jongen aan. De 13-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en wordt door agenten ingesloten voor nader onderzoek.


* VERDACHTE VAN HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van huiselijk geweld.
Dinsdagavond rond kwart over negen krijgt de politie de melding dat er een mishandeling gaande was in de woning aan de Parsifal; een vrouw zou in haar gezicht zijn geslagen. Agenten komen ter plekke en treffen een 46-jarige Rotterdammer aan. Hij verklaart dat hij zijn ex-partner alleen maar had geduwd. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* VERDACHTE FIETSENDIEFSTAL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / 'S-GRAVENLAND - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van fietsendiefstal/heling. Dinsdagmiddag rond kwart voor twaalf zagen surveillerende agenten een jongen fietsen. Toen ze de fiets controleerde, bleek dat het ringslot was verdwenen en dat het framenummer beschadigd was; men had geprobeerd het nummer weg te vijlen. Doordat er aangifte van diefstal was gedaan door de vorige eigenaar, bleek uit de politiesystemen dat de fiets op 6 maart van dit jaar gestolen was. Dit terwijl de jongen verklaarde dat hij op Koninginnedag vorig jaar de fiets had gekocht. De 15-jarige jongen is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VAN VERDACHTE MET MES
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een jongen aangehouden die een mes bij zich had en een kleine hoeveelheid verdovende middelen.
Dinsdagmiddag rond half vijf kreeg de politie melding dat er een aantal jongeren overlast aan het veroorzaken was. Bij het zien van de agenten rende een jongen weg. Na een achtervolging hielden agenten de jongen aan bij de Hollands Tuin. Hij had een joint bij zich en kon zich niet legitimeren. Bij fouillering bleek dat de jongen een mes in zijn broeksband had zitten. De 16-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De vader van de jongen is door agenten op de hoogte gesteld van het gedrag van zijn zoon.


* POLITIE ONDERZOEKT TOEDRACHT DIEFSTAL
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal in winkelcentrum St. Jorishof.
Dinsdagavond rond half twaalf kreeg de politie melding dat er twee parkeerautomaten waren opengebroken. De toegangsdeur, een schuifdeur, naar deze automaten was opengebroken. Agenten stelden een nader onderzoek in de parkeergarage in en zagen er ook ingebroken was in het kantoor van de beheerder. Tevens was de toegangsdeur tot een vlaaienwinkel opengebroken en was men ook in de zaak geweest. De politie onderzoekt de toedracht en bekijkt wat er gestolen is.
GETUIGENOPROEP
De politie vraagt getuigen, dan wel die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van de district Feijenoord-Ridderster via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.