Provincie Limburg

Persberichten

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester drs. L.M. Oord van Beesel Plaatsvervangend Commissaris van de Koningin, de heer G.H.M. Driessen, overhandigt de versierselen die horen bij een Koninklijke onderscheiding aan de heer drs. L.M. Oord, burgemeester van de gemeente Beesel. De heer Oord is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere persoonlijke verdiensten in en in het verlengde van zijn burgemeestersambt op regionaal, provinciaal en landelijk gebied.

De heer Oord was van 1987-1997 burgemeester in de Noord-Brabantse gemeente Waspik, vanaf 1994 gecombineerd met het waarnemend burgemeesterschap in de gemeente Hilvarenbeek. In 1997 werd hij benoemd als waarnemer in de Noord-Limburgse gemeente Kessel. Aansluitend werd hij waarnemend burgemeester van de gemeente Beesel, gevolgd door zijn benoeming in deze gemeente in 1999.

Zowel in het verlengde van zijn functie als burgemeester, evenals daarbuiten, vervult en vervulde de heer Oord gedurende een periode van meer dan 30 jaar diverse nevenfuncties. Hij is actief (geweest) op het gebied van de zorg, cultuur, toerisme en recreatie, veiligheid, belangenbehartiging en internationale samenwerking. Zo was/is hij onder meer:

* lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging van Limburgse Gemeenten;

* vice-voorzitter van de Kredietbank Midden-Langstraat;
* lid van het dagelijkse bestuur van de Regio Noord- en Midden-Limburg met als portefeuille de GHOR;
* lid van het landelijke GHOR-burgemeestersberaad;
* voorzitter van de commissie Veiligheid van de regio Noord- en Midden-Limburg;

* lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging Behartiging Belangen Burgemeesters;

* lid van het algemeen en dagelijks bestuur van de Sociale Werkvoorziening Venlo;

* bestuurslid van het Waardevol Cultuur Landschap en
* bestuurslid van het Natuurpark Maas-Swalm-Nette.

De plaatsvervangend Commissaris overhandigt de versierselen aan de heer Oord op woensdag 29 april 2009 om 11.30 uur

29-4-2009 08:14