Rochdale


Poelenburg opent digitaal informatiecentrum

meer nieuws persberichten persfoto's

Zaandam, 28 april 2009
Poelenburg opent digitaal informatiecentrum

De brand in winkelcentrum de Bloemkorf verwoestte begin maart ook de ruimte waar Poelenburg haar eigen informatiecentrum zou krijgen. Een plek waar iedereen terecht kan met vragen en ideeën over de vernieuwing van de wijk. Een nieuwe locatie wordt nog gezocht, maar op internet is inmiddels een digitaal informatiepunt geopend: NieuwPoelenburg.nl.

De website www.nieuwpoelenburg.nl is een aanvulling op de nieuwsbrief waarin bewoners en omwonenden worden geïnformeerd over de plannen met de wijk. Het informatieaanbod op de site is actueel en veelzijdig met nieuwsberichten uit de wijk, sloop- en bouwplannen, wijkacties en een overzicht van alle wijkvoorzieningen. Menus als ik woon in Poelenburg en ik onderneem in Poelenburg zorgen voor een eenvoudige navigatie.

Memoryspel
Op de site kunnen fotos en filmpjes van en over de wijk geupload worden en bezoekers kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Ook is gedacht aan spelliefhebbers die online het Poelenburg memoryspel kunnen spelen. Opvallend is het beeldmateriaal, hierop staan veel echte Poelenburgers centraal. Met Koninginnedag worden in de wijk opnames gemaakt en daarna is er een uitgebreid verslag te zien op de website.

Bouwontwikkelingen
NieuwPoelenburg.nl wordt de komende jaren verder ontwikkeld. Zo kunnen geïnteresseerden in een toekomstige nieuwbouwwoning in Poelenburg straks op de hoogte blijven van het aanbod en de bouwontwikkelingen. De website is een initiatief van gemeente Zaanstad en woningcorporaties Parteon, Rochdale en ZVH.


-o-o-