Gemeente Bodegraven

Lintjesregen ook in 2009 weer in Bodegraven

Op woensdag 29 april 2009 ontvingen tien inwoners van de gemeente Bodegraven een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Pieter Lokker reikte de Koninklijke Onderscheidingen om 9.30u uit in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Gedecoreerden 29 april 2009

Mevrouw M. Karssen-Voordouw

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Karssen heeft zich vanaf 1965 tot op heden op een bijzondere wijze ingezet op het terrein van het kerkelijk leven, het vrouwenwerk, de politiek en de serviceclub Inner Wheel. Zo was zij 37 jaar onder meer secretaris en presidente van de Gereformeerde Jeugdvereniging Sola Gratia, 12 jaar lang vrijwillig lid van de campagneteams CDA Bodegraven en voorzitter en bestuurslid van het CDA vrouwenberaad Bodegraven. Nu nog is zij sinds 6 jaar actief voor het CDA in Maassluis.

Mevrouw A.M. van Wingerden-den Breejen (64)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Wingerden is een zeer sociaal bewogen vrouw met veel belangstelling voor diegenen die achtergesteld zijn in de maatschappij. Zij is actief betrokken bij vluchtelingenwerk, het Platform Gehandicapten en bij bestuurlijke activiteiten. In haar werk bij het schoolbestuur CNS zorgde zij ervoor dat kinderen met een lichamelijke handicap zo veel mogelijk konden deelnemen aan het reguliere onderwijs.

De heer R.G. Peters (60)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Peters is 25 jaar actief als bestuurslid van het Oranje Groene Kruis Bodegraven, tegenwoordig de Stichting Bodegraven en Nieuwerbrug Aanvullende Zorg (BONAZ). Sinds de oprichting van Stichting BONAZ in 1992 is de heer Peters voorzitter van het bestuur. De Stichting BONAZ ondersteunt financiële initiatieven van instellingen op het gebied van welzijn, gezondheidszorg, cultuur en sport binnen de gemeente Bodegraven. Daarnaast heeft de heer Peters diverse keren als vrijwilliger reizen begeleid voor mensen met een lichamelijke beperking. Bovendien is de heer Peters actief geweest bij de muziekvereniging Semper Avanti en stichting Streekfestival.

Mevrouw A.J.A. Koster-Wormgoor (46)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Koster is als vrijwilliger/bestuurslid (coördinator van de binnensport) vanaf 1979 bijzonder actief bij de Stichting Recreatieve en Sportieve Activiteiten voor lichamelijk gehandicapten (RESA).

Vanaf 1993 is zij lid van de Nederlands/Belgische Vereniging voor Non-invasieve vaatdiagnostiek en vanaf 2002 is zij voorzitter van het bestuur van de VNIVD. Mevrouw Koster is medeoprichter van de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Bodegraven (SPGB). Vanaf 1994 zit zij in het bestuur, vanaf 2002 als voorzitter. Vanuit deze functies is zij actief betrokken in stichtingen en werkgroepen.

De heer W.J. Jongkind (70)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer W.J. Jongkind is, samen met zijn echtgenote, ongeveer 30 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Bodegraven. Hij verzorgt de administratieve kant van de colonne en neemt het technisch onderhoud voor zijn rekening. Jarenlang heeft hij les gegeven en aan "zorgoverdracht" gedaan.

Daarnaast heeft de heer Jongkind twee keer de toegestane periode van 12 jaar als diaken gediend

in de Nederlands Hervormde gemeente in Bodegraven.

Mevrouw D. Jongkind-Vroege (67)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw D. Jongkind-Vroege is, samen met haar echtgenoot, ongeveer 30 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Mevrouw Jongkind heeft op een zeer betrokken, motiverende manier vaardigheden aan anderen geleerd. Regionaal zet mevrouw Jongkind zich in op psychosociaal terrein. Daarnaast is zij voor langere tijd als ouderling van de Hervormde gemeente Bodegraven actief geweest. Tot op heden levert zij nog een belangrijke bijdrage aan o.a. mantelzorg. Mevrouw Jongkind zet zich voor 100% in voor de medemens. Vooral de zwakkere in de maatschappij heeft haar aandacht.

De heer A.F. Bongers ( 68)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bongers is oprichter van de Stichting Bel Canto. Deze opera en operettegroep treedt al meer dan 15 jaar 50 keer per jaar op in voornamelijk Verzorgings- en Verpleeghuizen. De heer Bongers is daarnaast vanaf 1968 actief bij voetbalverenigingen. Vanaf 2005 is hij coach van het 5e team van Rohda '76. Dit team begeleidt hij op een zeer enthousiaste wijze. Verder is de heer Bongers betrokken bij diverse werkgerelateerde activiteiten. De heer Bongers zet zich belangeloos in voor zowel ouderen als jongeren.

De heer C. Bakker (76)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bakker is medeoprichter van het mannenkoor "Die Rhijnse Sanghers". Dit koor bestaat dit jaar 50 jaar en de heer Bakker hoopt dan zijn gouden jubileum te vieren. De heer Bakker is ook medeoprichter van het Kaasmuseum in Bodegraven. Op zeer enthousiaste wijze leidt hij bezoekers rond, richt tentoonstellingen in en verzamelt en restaureert museumvoorwerpen.

De heer J. Visser (70)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Visser is vanaf 1986 actief voor de Stichting Kleine Kracht. Voor deze stichting zamelt de heer Visser kleding in, sorteert en wast deze. Jaarlijks gaat de heer Visser mee met het transport van deze kleding naar Roemeens Moldavië. Bovendien reviseert hij afgeschreven tl-armaturen, zodat deze verlichting weer gebruikt kan worden in ziekenhuizen, scholen en kerken in Roemenië.

Mevrouw C. de Jong-Verboom (75)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Sinds 32 jaar is mevrouw De Jong zeer verdienstelijk binnen de voetbalvereniging Rohda '76. Mevrouw De Jong is bijzonder actief als lid van de barcommissie. Ook het schoonhouden van de kantine en het wassen, nakijken en eventueel repareren van de voetbaltenues neemt ze voor haar rekening. Zij is het aanspreekpunt voor jong en oud binnen de vereniging.