Erasmus Universiteit Rotterdam

Team Erasmus University wint de Race of the Classics 2009

Rotterdamse studenten zeilen het snelst naar Engeland en terug

Met hun zeilboot `Hendrika Bartelds' hebben de 34 studenten van Team Erasmus University de eerste prijs gehaald in de 21e editie van de Race of the Classics (ROTC), de grootste studenten zeilrace van de Benelux.

Op Tweede Paasdag werd het startschot voor de race gegeven door burgemeester Aboutaleb. De studenten vertrokken vanuit de Rotterdamse Veerhaven, richting het eerste tussenstation Oostende, om op donderdag 16 april in Engeland aan te komen. Daarna volgde een rustige terugreis naar IJmuiden en een spannende sprint van 18 mijl, die door Team Erasmus werd gewonnen. In Amsterdam werd de ploeg met hun 49 meter lange Hendrika Bartels bovendien tot winnaar van de complete Race of the Classics benoemd.

Dit jaar deden in totaal 490 studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen mee aan de Race of the Classics. Het Team Erasmus University wordt gevormd door de Race of the Classics - commissie van STAR, de studievereniging van Rotterdam School of Management, Erasmus University. STAR bestaat uit 5.500 leden, waarvan 1.000 internationale studenten.