Gemeente Veenendaal


Koninklijke onderscheiding voor zes Veenendalers

In Veenendaal worden ter gelegenheid van Koninginnedag dit jaar zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester T. Elzenga zal de gedecoreerden woensdag 29 april vanaf 10:00 uur de bijbehorende versierselen opspelden. Dit gebeurt in de raadzaal van het gemeentehuis. Alle zes worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â

De heer Gerrit Brummelman

De heer Brummelman (62) heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de Gereformeerde Kerk in Veenendaal als scriba, ouderling, lid van de Kerkenraad en scriba secundus. Daarnaast was hij actief als secretaris van de vereniging ToerTocht Veenendaal, de Vereniging ter bevordering van het christelijk nationaal onderwijs. Op dit moment is hij penningmeester van de stichting Over-Bruggen en maakt hij voor Abrona maandelijks een fietstocht met een autistische cliënt van woonvoorziening Lonas.

Â

Mevrouw Gretha Draaisma-Hoekstra

Mevrouw Draaisma-Hoekstra (62) zet zich al sinds 1992 in als vrijwilliger, bestuurslid en coördinator bij de afdeling Welfare van het Nederlandse Rode Kruis in Veenendaal. Zij heeft meegewerkt aan de oprichting van het Meldpunt Vrijwilligershulp, tegenwoordig bekend als het Vrijwilligers Netwerk Veenendaal (VNV).

Â
De heer Herre Hendrik Klomp

De heer Klomp (60), predikant van de Gereformeerde Kerk, heeft een lange staat van dienst binnen het kerkelijk leven in Nederland. Zo heeft hij in 1980 in Friesland een diaconaal netwerk opgezet voor mensen die op of onder de armoedegrens leven. Ook verzorgt hij sinds 1986 catecheselessen aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en is hij sinds 1994 bestuurslid van de Christelijke werkgroep Transseksualiteit en de stichting Bijbel in elk huis.Â

De heer Gerrit van de Lagemaat

De heer van de Lagemaat (71) is veertig jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging G.V.V.V. Hier zat hij in de redactie van het clubblad, richtte in 1970 een trimclub op en was hij jarenlang trainer van diverse jeugdelftallen. Al vele jaren staat hij elke woensdagmiddag op het veld als trainer van de allerkleinsten en zit hij al 30 jaar in de klusploeg van het sportpark. Sinds 2002 is hij voorzitter van het seniorenbestuur. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Stichting Buitenzorg.

Â

De heer Willem Spies

De heer Spies (75) is sinds 1968 actief als scheidsrechter. Het eerste jaar voor voetbalvereniging G.V.V.V. Daarna was hij ruim 34 jaar scheidsrechter veldvoetbal bij de KNVB. Hij ontving hier voor zijn inzet de bronzen waarderingsspeld en bij zijn afscheid in 2004 de gouden speld. Op dit moment fluit hij bij plaatselijke verenigingen in de omgeving van Veenendaal.

De heer Jos Schilte

De heer Jos Schilte (62) werkt sinds 1987 al jaren als vrijwilliger voor toneelvereniging Artis Amore. In moeilijke tijden wist hij de vereniging weer tot bloei te brengen. Hij is voorzitter geweest, lid van het bestuur en daarna jarenlang betrokken gebleven als vrijwilliger. Ook staat hij zelf op de planken. Daarnaast is de heer Schilte actief bij het platform stedenband VeenendaalâOlomouc, Stichting Lampegietserweek, het Vrijwilligersnetwerk Veenendaal en de Rooms-Katholieke kerk. Â

Op donderdag 23 april ontving ook mevrouw Maas-Verlare een koninklijke onderscheiding wegens haar 60 jarig jubileum bij de Christelijk Oratorium Vereniging. Â