Gemeente Veenendaal


Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Elzenga

De commissaris van de Koningin in Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, heeft op

dinsdag 28 april een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan burgemeester Elzenga van Veenendaal. Elzenga is vanwege zijn uitzonderlijke maatschappelijke verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer mr. T Elzenga (1947) is al bijna dertig jaar burgemeester. Hij begon in 1979 in de Friese gemeente Helemur Oldeferd en bleef daar tot 1984. Tussen 1982 en 1984 was hij tevens waarnemend burgemeester van de gemeente Hindeloopen. Daarna vervulde hij het ambt in Bolsward (1984-1993) en Naaldwijk (1993-2004). Sinds 2004 is de heer Elzenga burgemeester van Veenendaal. Naast zijn burgemeesterschap, zette hij zich op cultureel vlak onder meer in voor de Grutte Pier Race (de Elfstedentocht voor zeilboten) en was hij lange tijd onbezoldigd voorzitter van het Antionius Ziekenhuis in Sneek en lid van de Raad Binnenlands Bestuur. De heer Elzenga wordt onder meer geroemd om zijn kennis, visie en vakkundigheid.

Â
Een Koninklijke onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.