Merendeel van de werkzoekenden zoekt een nieuwe baan onder werktijd

29/04/2009 12:13

Centroid Media B.V.

Uit recent onderzoek van de online vacaturebank Vacaturerunner.nl blijkt dat ruim 82% van alle werkzoekenden (met een baan) op zoek gaat naar een nieuwe baan tijdens werktijd. Dit gebeurt hoofdzakelijk doordeweeks met een piek tijdens de maandag en dinsdagochtend. 'Kennelijk bedenken veel werkzoekenden dat ze willen gaan solliciteren naar een andere functie tijdens het weekend' zegt Frank Witvoet managing partner bij Vacaturerunner.nl. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft ook aan dat de 'maandagochtend sleur' of juist die ene tenenkrommende vergadering met collega's net de druppel is om te gaan surfen naar een nieuwe werkplek. Bovenstaande is geheel in lijn met de statistieken die Vacaturerunner.nl zelf kan meten. 'De grootste activiteit op onze vacaturebank vindt inderdaad gedurende de ochtend plaats en niet in het weekend of tijdens de avonduren' aldus Frank Witvoet.

Verder onderzoek wijst uit dat er veelal op dezelfde functie wordt gesolliciteerd bij andere werkgevers in de buurt. Top 3 motieven om over te stappen naar een andere werkgever blijven traditioneel;


1. Salaris


2. Uitdaging binnen de functie


3. Werksfeer op kantoor

Vacaturerunner.nl merkt wel degelijk dat het aantal bezoekers ten tijde van de recessie fors is toegenomen. Verrassend genoeg geven de ondervraagden echter aan voorzichtiger te zijn dan voorheen en minder snel te 'hoppen' naar een nieuwe werkgever. Werkzoekenden gedragen zich geheel naar Hollands traditie volgens Frank Witvoet door te 'kijken, kijken... en niet zomaar te kopen'.





http://www.vacaturerunner.nl