Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

SWR-Lustrumconferentie 'Sociale wetenschappen: stille kracht, sterke macht'
Op 1 juli 2009 viert de Sociaal-Wetenschappelijke Raad van de KNAW zijn vijftigjarig bestaan met een feestelijke lustrumconferentie.

De conferentie staat in het teken van de relatie tussen de sociale wetenschappen en beleid en uiteraard komen ontwikkelingen in de sociale wetenschappen in de afgelopen vijftig jaar aan de orde. Na de opening door Robbert Dijkgraaf zal Pieter Hooimeijer een inleiding houden over ontwikkelingen in de sociale wetenschappen de afgelopen vijftig jaar.

Verder zijn er tijdens het ochtendprogramma zes workshops, over actuele vraagstukken, die de deelnemers de gelegenheid bieden om te discussiëren over raakvlakken en afstemming tussen sociaalwetenschappelijke kennis en beleidsvragen.

De thema's voor de workshops zijn:

* Democratie en rechtsstaat

* Migratie en integratie

* Recht en conflict

* Financiële crisis en globalisering

* Van maakbare samenleving naar maakbare mens
* Individualisering, solidariteit en evolutie

's Middags staan een presentatie van Paul Schnabel, een film en een debat met 'ambassadeurs voor de sociale wetenschappen' en de presentatie van de lustrumpublicatie op het programma.

De lustrumconferentie wordt afgesloten met de uitreiking van de Hendrik Muller Prijs voor de Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

Aanmelding
Deelname aan de lustrumconferentie is gratis. Aanmelding is verplicht. U kunt hiervoor het online aanmeldformulier gebruiken.

Aanvullende informatie en documentatie:
Flyer lustrumviering Sociale wetenschappen: stille kracht, sterke macht (pdf)

Contactpersoon:
Secretariaat SWR
swr@bureau.knaw.nl
tel. 020-5510776 of 020-5510782