Gemeente Westervoort

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 2009

Op woensdagochtend 29 april jl. heeft burgemeester Geukers vijf koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid van de algemene decoratieverlening uitgereikt.

De heer J. Sluiter is benoemd tot Lid in de Orde van Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn activiteiten voor Parochiekerk H. Andreas te Groessen, Sportclub Groessen en de Koninklijke Metaalunie. De heer Sluiter is betrokken geweest bij de restauratie van de Parochiekerk H. Andreas en heeft voorbereidende werkzaamheden verricht voor het nieuwe kerkhof te Groessen. Verder is hij vanaf 1999 voorzitter van het algemeen bestuur van de Sportclub Groessen. De heer Sluiter is tot slot actief als regiobestuurder en afgevaardigde van het algemeen bestuur van de Koninklijke Metaalunie.

De heer J. Jansen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn activiteiten voor de St. Werenfriduskerk te Westervoort en Damclub Zevenaar. Vanaf 1974 bekleedt de heer Jansen diverse functies bij de parochiebestuur van de St. Werenfriduskerk te Westervoort. Hij verzorgt verder het maandelijkse regionale kerkblad en is tot op heden beheerder en contactpersoon van de begraafplaats St. Werenfridus. Los van zijn activiteiten voor de St. Werenfriduskerk is de heer Jansen sinds 1996 secretaris van Damclub Zevenaar.

Mevrouw E. Jansen-Neger is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar activiteiten voor de St. Werenfriduskerk en haar inzet voor de Westervoortse samenleving. Vanaf 1977 is zij actief als vrijwilliger voor de St. Werenfriduskerk. Haar werkzaamheden zijn voornamelijk voor de werkgroepen Ziekenactie en Welkomstbezoek.
Mevrouw Jansen heeft 17 jaar lang mensen met een verstandelijke beperking, die in het Veilige Huis te Velp woonden, een avond per week begeleid. Tussen 1992 en 2000 heeft zij de creatieve kindermiddag van de Stichting Kreatieve Kring Westervoort ondersteund. Mevrouw Jansen bezoekt sinds jaar en dag ouderen in Westervoort en ondersteunt buitenlandse nieuwkomers in Westervoort in de zin van het wegwijsmaken in de Nederlandse Samenleving en het leren van de Nederlandse Taal.

De heer J. van Brink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn activiteiten voor Fanfare Oefening Baart Kunst te Westervoort, de ondernemingsraad van zijn werkkring en de gemeenteraad van Westervoort.
Vanaf 1974 is de heer Van Brink actief voor Fanfare Oefening Baart Kunst, als algemeen bestuurslid, voorzitter en vanaf 2004 als secretaris van de Stichting Vrienden van Oefening Baart Kunst. De heer Van Brink is gemeenteraadslid geweest in de periode 1986-1991. In zijn voormalige werkkring is hij lid en voorzitter geweest van de Ondernemingsraad. In deze periode heeft hij het proces van bedrijfsverhuizing afgerond met aanvullende afspraken op het toen geldende Sociaal Plan.

De heer J.T. Huls, beter bekend als pastor Huls, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Hij is in 1962 tot priester gewijd en in 1976 geïnstalleerd als pastor te Westervoort, aanvankelijk van de St. Werenfridusparochie en later van het parochieverband Viergaarden. In 2004 ging hij met

emeritaat. Vanaf 1976 is de heer Huls betrokken bij de sociale activiteiten in Westervoort, ook nadat hij zijn functie als pastor heeft neergelegd. Zo ondersteunt hij nog steeds het pastorale team, zet zich in voor de zwakkeren in de samenleving en stimuleert jong en oud.

van links naar rechts: pastor Huls, Jan van Brink, Els Jansen, Hans Sluiter, Jan Jansen

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl