Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 29-04-2009

Verkeerscontrole in Utrecht-noord

UTRECHT- Op dinsdag 28 april tussen 13.00 uur en 18.00 uur heeft de Politie in samenwerking met de Belastingdienst verkeerscontroles uitgevoerd op de JM de Muinck Keizerlaan en de Burgemeester van Tuylkade in de wijk Zuilen.

Dit resulteerde in 15 bekeuringen voor verkeersovertredingen (het niet kunnen tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs, rijden met een onverzekerd voertuig, verlopen APK, defecte uitlaat, het niet dragen van een helm, niet handsfree bellen).

De politie hield bij de controles één persoon aan in verband met een onherroepelijk vonnis van 45 dagen. Drie andere verdachten betaalde hun openstaande boetes meteen, dit waren bedragen van 31, 32,50 en 498. Een andere verdachte betekende haar vonnis.

De belastingdienst haalde bijna 83.000 euro binnen aan openstaande vorderingen, beslag legging of andere maatregelen. Twaalf keer werd er beslag gelegd en zes autos werden in beslag genomen.

Diefstal

UTRECHT- Op dinsdag 28 april is de bibliotheek aan de Musicallaan slachtoffer geworden van diefstal.

Op dinsdagmiddag om 14.10 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een geldkistje was gestolen uit de Bibliotheek. Toen de agenten ter plaatse kwamen waren de daders al gevlogen. Uiteindelijk kon de politie aan het einde van de middag toch vier verdachten aanhouden.

Door het signalement kon stadstoezicht twee verdachten van 14 en 15 jaar aanhouden uit Utrecht, deze werden overgedragen aan de politie en afgevoerd naar het politiebureau. De politie heeft later twee andere verdachten kunnen aanhouden.

De politie heeft de verdachten ingesloten voor verhoor.

Berovers aangehouden

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 28 en woensdag 29 april heeft de politie een 17-jarige jongen en 18-jarige man aangehouden op verdenking van beroving en geweldpleging.

De twee worden verdacht van het schoppen en beroven van een 25-jarige man uit Utrecht op de Damstraat. De man en een vriend werden net na middernacht op de Damstraat omsingeld door drie jongens. De jongens probeerden onder andere een telefoon te stelen en gebruikte geweld. Uiteindelijk wisten de slachtoffers weg te komen.

Later die nacht heeft de politie twee van de drie verdachten kunnen aanhouden. Een derde verdachte ontbreekt nog. De politie zet het onderzoek voort naar de derde verdachte.