Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 29-04-2009

Woning in Wijk en Aalburg door brand verwoest

WIJK EN AALBURG: Gisteravond heeft brand gewoed in een woning met daaraan een schuur aan de Veldstraat. De melding kwam rond 20.30 uur binnen. De materiële schade is groot. De politie zorgde voor een afzetting en arresteerde ter plaatse omstreeks 22.00 uur een 17-jarige jongen uit Drunen die de agenten beledigde. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand, die gemeld werd door een van de bewoners, trok veel bekijks. De gehele toegangsweg liep vol met 'ramptoeristen die in het begin voor verstopte wegen zorgden'. De agenten zorgden er daarom voor dat er een duidelijke afzetting met linten werd gecreëerd.

De brandweer bestreed de brand met 25 brandweerlieden. Er werden twee tankautospuitwagens (Wijk en Aallburg en Genderen) en een hoogwerker (Waalwijk) ingezet. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning grote schade opliep. De brandweer zette met sproeistralen extra in om zogenaamd vliegvuur te voorkomen. Dit zijn kleine vonkjes in de rook die met name gevaarlijk zijn voor de woningen met rieten kap in de omgeving,

De brand is vermoedelijk op zolder ontstaan. Rond 22.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen nam nog circa twee uur in beslag.

De bewoners werden bij de overburen opgevangen. Voor de dochter van de bewoners is een ambulance ter plaatse gekomen omdat zij mogelijk teveel rook had binnen gekregen. Zij hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis. Er kwam een medewerker van Salvage ter plaatse om namens de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen te nemen.
Burgemeester F. Naterop heeft zich ter plaatse van de brand op de hoogte gesteld.

De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Hennepkwekerij in garage

OOSTERHOUT: de politie heeft in een garage van een woning aan de Pieter Stastokstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 160 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De 38-jarige bewoner werd aangehouden. De politie kwam de plantage na een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) op het spoor.

Arrestatie tijdens verkeerscontrole in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL : De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een
verkeerscontrole op de van Haestrechtstraat een 22-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden voor het niet voldoen aan de vordering om zijn personalia te geven.

De agenten die belast waren met een verkeerscontrole gaven een automobilist een stopteken. Hij kwam slingerend aanrijden en minderde pas op het laatste moment zijn snelheid. Uiteindelijk stopte hij net naast de agent die het stopteken had gegeven. Hij kreeg een bekeuring omdat hij geen gordels droeg. Hij weigerde vervolgens zijn personalia toe te lichten. Hij ging daarbij verbaal heftig te keer. Hij werd aangehouden. Tijdens zijn arrestatie pleegde hij verzet en uitte diverse beledigingen. Aan het bureau vertelde de man dat hij zijn gordels niet aan had gehad. Hij was daarover geïrriteerd omdat hij wist dat hij daarvoor een boete zou krijgen en hij had vorig jaar al voor 500 euro aan bekeuringen gehad. Hij gaf zijn rijbewijs af aan de agent en vond dat ie dan verder geen vragen meer hoefde te
beantwoorden. Hij weigerde ook na herhaalde vordering zijn adres te noemen. Hij vond dat ie ondanks zijn schoppende beweging geen verzet gepleegd had. Hij krijgt een proces-verbaal.

Meisje steelt twee linkerschoenen

OOSTERHOUT: Een 14-jarig meisje uit Oosterhout is dinsdagmiddag in een schoenenwinkel op de Arendshof betrapt op diefstal. Ze had twee schoenen in haar tas gestopt en niet afgerekend Ze liep tegen de lamp omdat het poortalarm afging. Ze vertelde dat ze had afgesproken dat een vriendin de bijbehorende schoenen zou stelen, maar die had deze op het laatste moment weer terug gelegd. Haar vader is aan het bureau gekomen. Ze zal vermoedelijk worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Verwarde man op snelweg

WAALWIJK: De politie heeft vannacht, na een melding, op de autosnelweg A-59 een verwarde 37-jarige jarige man uit Waalwijk aangetroffen. De Waalwijker liep op de vluchtstrook. Hij was erg in de war. Hij rook niet naar alcohol en maakte ook niet de indruk dat hij drugs gebruikt had. Hij had vuile handen en zand in zijn gezicht. De agenten hebben de man op zijn thuisadres afgezet. Zijn vrouw en dochter verklaarden dat zij hun man respectievelijk vader nog nooit zo gezien hadden. De man bij zijn gezin achtergelaten waarna de agenten zijn vervolgd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-04-2009 11:58 | © Regio Midden en West Brabant |