Gemeente Cromstrijen


Lintjesregen in gemeente Cromstrijen

(29-04-2009)

Op woensdag 29 april om 10.00 uur ontvingen drie inwoners van de gemeente Cromstrijen een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Giel Janssen reikte de onderscheiding uit aan de heer P.R. Riedijk, de heer P.A.C. Zwijns en de heer A. de Laat.

P.R. Riedijk | De heer Riedijk ontvangt de onderscheiding voor zijn (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van gemeentepolitiek, sport en cultuur. Sinds 1994 is de heer Riedijk actief als raadslid van de gemeente Cromstrijen. Vanaf 1996 is hij penningmeester en lid van het Dagelijks Bestuur van voetbalvereniging SSS. Daarnaast vervult de heer Riedijk vanaf 2003 tot de dag van vandaag een belangrijke rol binnen de Oranjevereniging Klaaswaal. Als voorzitter en penningmeester is hij medeverantwoordelijk voor het organiseren van diverse evenementen. De heer Riedijk nam na een financiële/bestuurlijke crisis het voortouw om een doorstart van de vereniging mogelijk te maken. Zijn inzet was van groot belang bij het voortbestaan van de vereniging.

A. de Laat | De heer A. de Laat ontvangt de onderscheiding voor zijn (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van kerkelijk leven, welzijn en cultuur. In de periode van 1977 tot 1986 spande hij zich in als lid van de classicale zendingscommissie Rotterdam. In de periode van 1983 tot 2002 was hij voorzitter van de Christelijke Zangvereniging Soli Deo Gloria. Vanaf 1987 tot de dag van vandaag vervult hij een belangrijke rol als ouderling van de Christelijke Gereformeerde Kerk. De heer de Laat levert met zijn actieve betrokkenheid een belangrijke bijdrage aan de samenleving.

P.A.C. Zwijns | De heer P.A.C. Zwijns ontvangt de onderscheiding voor zijn (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van klaverjassport, de hengelsport, een zang- en toneelvereniging en de ijsclub. De heer Zwijns is sinds 1972 penningmeester van de Klaverjasvereniging Schoppen Negen. Hij zet zich in om de vereniging in stand te houden en verzorgt het vervoer van leden die slecht ter been zijn. Vanaf 1974 is hij bestuurslid van de Hengelsportvereniging NVSH. De heer Zwijns is sinds 1980 vrijwilliger bij een kaartsoos. Daarnaast is hij vanaf 1990 secretaris van de IJsclub de Samenwerking.