Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Uitreiking EDEN Award 2009 in Burgers' Zoo

Sinds woensdag 8 april kunnen toeristische bestemmingen in Nederland zich inschrijven voor de EDEN award 2009. Deze prestigieuze prijs die wordt uitgereikt aan de meest duurzame toeristische bestemming in Nederland, is een initiatief van de Europese Commissie en het ministerie van Economische Zaken.

Met de EDEN award wil de Europese Commissie meer aandacht vestigen op de relatie tussen economische groei en natuurbehoud maar bovenal overheden en ondernemers motiveren om duurzame ontwikkeling na te streven.
Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken: âDe EDEN award bewijst dat duurzame ontwikkeling en toerisme hand in hand kunnen gaan. Dit is een mooie kans voor duurzame bestemmingen in Nederland om zich aan Nederland en Europa te presenteren.â

Inschrijven tot 21 mei

Toeristische bestemmingen, vertegenwoordigd door bijvoorbeeld een VVV of Regionaal Bureau voor Toerisme, kunnen zich nog tot 21 mei as inschrijven. De winnaar ontvangt op 16 juni uit handen van staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken de EDEN award 2009 met de bijbehorende prijs van 25.000 euro. Daarnaast mag de winnende bestemming zich op Europees niveau presenteren tijdens een feestelijke bijeenkomst dit najaar in Brussel.

De uitreiking van de EDEN award 2009 vindt plaats op dinsdag 16 juni as in Burgersâ Zoo te Arnhem.

Voor meer informatie kijkt u op www.edenaward.nl of neemt u contact op met Sarel Tempelman, tel. 0343 - 439489 of info@edenaward.nl.