Gemeente Breda

Het sociale gezicht van Hoge Vucht, Doornbos en Linie

In een wijk waar het goed toeven is, sluiten de sociale voorzieningen aan op de behoeften van de bewoners.

Hoe brengen inwoners van alle leeftijden hun (vrije) tijd door in de wijk? Wat is er al en wat kan beter? Om antwoorden op die vragen te krijgen, gaat de gemeente in de wijken Hoge Vucht, Doornbos en Linie samen met bewoners en andere betrokkenen kijken wat de stand van zaken is in hun buurt, en hoe deze eventueel bijgesteld zou moeten worden.

De gemeente Breda heeft de uitgebreide discussie met Bredanaars over de toekomst van de stad (de Maatschappelijke Visie- Meedoen en verbinden) afgerond. Het sociaal programma voor de Hoge Vucht en Doornbos en Linie is daar een uitwerking van. Het geeft alle betrokkenen bij de wijkontwikkeling een kapstok waarin de eigen activiteiten een plekje hebben. Ook wordt duidelijk welke verbanden er zijn met andere thema's.

Thema's zijn Geschikt wonen voor iedereen, jeugd, onderwijs, participatie, verbinden/samen leven, volksgezondheid en sport. Het sociaal programma zal ook verbanden leggen naar veiligheid en wijkeconomie.

De komende maanden gaat de gemeente op diverse manieren aan de slag met bewoners in de wijken en andere sleutelfiguren, om samen met hen te komen tot een wensenlijst; de sociale agenda met daarbij een activiteitenlijst. Het is de bedoeling dat het resultaat dit najaar ter besluitvorming aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Breda, 29 april 2009