Gemeente Coevorden

Acht Koninklijke Onderscheidingen in gemeente Coevorden

Het was vanochtend om 10.00 uur een feestelijke bijeenkomst in de Nederlands Hervormde Kerk in Coevorden. Acht inwoners uit de gemeente werden onder valse voorwendselen naar de kerk gelokt. Daar aangekomen bleek dat ze een Koninkelijke Onderscheiding kregen.

De heer Hermannus Mol

De heer Hermannus Mol, geboren op 7 mei 1944, wonende te Geesbrug. De heer Mol is als vrijwilliger een drijvende kracht voor het dorpshuis in Geesbrug. Tevens zet hij zich al gedurende 27 jaar in voor de vogelvereniging in Geesbrug. Daarnaast is hij ruim 44 jaar actief voor de sportclub Elim.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Cornelis van den Hout

De heer Cornelis van den Hout, geboren op 5 augustus 1929, wonende te Coevorden.
De heer van den Hout maakt zich reeds bijna 40 jaar verdienstelijk voor de samenleving. Hij was gedurende 16 jaar bestuurslid van het CDA en gedurende 13 jaar lid van de Provinciale Staten van Drenthe. Vanaf 1969 is de heer van den Hout organist van de RK Parochie St. Willibrordus te Coevorden. De heer van den Hout is vanaf 1995 actief voor de Katholieke Bond voor Ouderen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Jantje Jager-Moesker

Mevrouw Jantje Jager-Moesker, geboren op 17 februari 1934, wonende te Oosterhesselen.
Mevrouw Jager is gedurende 40 jaar vrijwillig werkzaam voor de bibliotheek te Oosterhesselen met een tijdsbesteding van 4 uur per week. Daarnaast besteedt zij ongeveer een dag per week tijd aan wereldwinkel 't Winkeltje.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Jan Hooge

De heer Jan Hooge, geboren op 22 december 1939, wonende te Dalen. De heer Hooge levert, gedurende 60 jaar, als muzikant een bijzondere bijdrage aan het opleiden van muzikanten en optredens van de muziekvereniging Volharding. Daarnaast zet hij zich in op het promotionele en culturele vlak met betrekking tot Dalen. Op dit moment is de heer Hooge nog steeds meer dan 20 uur per week actief als vrijwilliger.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Jans Alting

De heer Jans Alting, geboren op 17 mei 1939, wonende te Gees. De heer Jans Alting kan getypeerd worden als een vrijwilliger waar men nooit tevergeefs een beroep op doet. Gedurende meer dan 40 jaar is hij dagelijks actief als vrijwilliger in de gemeente Coevorden bij ondermeer de voetbalvereniging VIOS, zwembad Zwinderen en de activiteitencommissie in Gees. In het dorp Gees wordt de heer Alting regelmatig om hulp gevraagd en staat hij bekend als een "stille" vrijwilliger die zich op vele vlakken verdienstelijk heeft gemaakt en nog steeds actief is.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Maria Keizer-Goselink

Mevrouw Maria Keizer-Goselink, geboren op 15 mei 1933, wonende te Dalerpeel.
Vanaf 1951 loopt het vrijwilligerswerk van mevrouw Keizer als een rode draad door haar leven. Zij heeft zich ingezet voor zowel jeugd als ouderen. En heeft bijgedragen aan vele maatschappelijke activiteiten. Op dit moment is zij nog steeds vrijwillig actief in onze samenleving. Zo organiseert zij de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers bij de Bentheimerbrug in Coevorden en zet zij zich in voor de Plattelandsvrouwen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Altienus Ruinemans

De heer Altienus Ruinemans, geboren op 19 maart 1949, wonende te Sleen.
De heer Ruinemans is als vrijwilliger een voorbeeld voor anderen. Zijn vrijwillige inzet vindt reeds vanaf 1974 plaats. Op dit moment is de heer Ruinemans nog steeds actief als vrijwilliger, naast zijn volledig dienstverband bij woonservice Drenthe. In zijn functie als vraagbaak voor het FNV besteedt hij gedurende een periode van 23 jaar in zijn vrije tijd vele uren belangeloos aan mensen die hulp en informatie nodig hebben.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Gezinus Hilbrands

De heer Gezinus Hilbrands, geboren op 10 april 1940, wonende te Sleen. De heer Hilbrands heeft zich op het gebied van onderwijs, jeugd, kunst, cultuur en recreatie vanaf de zestiger jaren bijzonder verdienstelijk gemaakt. Hij vervult en vervulde talrijke bestuurlijke functies zowel regionaal, provinciaal als landelijk. Daarnaast was hij ook beschikbaar als vrijwilliger in zijn eigen woonomgeving.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.