Gemeente Diemen


Vijf lintjes in Diemen

Dit jaar kregen vijf Diemenaren een koninklijke onderscheiding.

De jaarlijkse lintjesregen voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap heeft vijf Diemenaren een koninklijke onderscheiding opgeleverd. Burgemeester Amy Koopmanschap van Diemen heeft op woensdag 29 april bij de onderscheiden inwoners van haar gemeente de versierselen opgespeld die horen bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau.

Groepsfoto lintjes 2009
Mevrouw N.E. Damman - Klijn ontving de onderscheiding onder andere voor haar jarenlange belangeloze inzet als dirigent van Dameskoor La Stanza en als lid van de restauratiecommissie van de St. Petrus' Bandenkerk.

De heer P.H. de Wild werd gedecoreerd vanwege een veelheid aan maatschappelijke activiteiten, waaronder bestuursfuncties bij de Diemer Harmonie, woningstichting Diemen Vooruit en volkstuinvereniging ONA. Daarnaast was hij mede-oprichter van de Stichting Welzijn Ouderen Diemen en is hij lid van het Comité Diemen 1940 - 1945 en als zodanig betrokken bij de jaarlijkse Dodenherdenking.

Mevrouw J. Schotanus - Van de Werken werd onderscheiden omdat ze zich meer dan dertig jaar verdienstelijk heeft gemaakt als bestuurslid van de Classicale Commissie geestelijke verzorging verstandelijk gehandicapten in de classis Amsterdam van de Protestantse Kerk. Ook in praktische zin is zij al jaren actief met het betrekken van geestelijk gehandicapten bij het kerkelijk leven, o.a. door speciale kerkdiensten en een jaarlijks kerstspel.

Mevrouw C.H.D. Grünbauer - Van Hall kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege haar inspanningen voor de afdeling Diemen van Passage (voorheen NCVB), waarvan zij ruim 30 jaar bestuurslid was. Verder organiseert ze de kindernevendiensten in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Amsterdam.

Mevrouw M.S. Koppies - Von Reeken is al meer dan twintig jaar actief als bestuurslid van de Diemense EHBO-vereniging, waarvan het grootste gedeelte als voorzitter. Ze kreeg om die reden het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---