Gemeente Bunnik


Burgemeester Ostendorp reikt koninklijke onderscheidingen uit

Woensdagochtend 29 april reikte burgemeester H.M. Ostendorp aan vijf inwoners een koninklijke onderscheiding uit.

Woensdagochtend 29 april reikte burgemeester H.M. Ostendorp namens H.M. de Koningin een koninklijke onderscheiding uit aan vijf Bunnikse inwoners.

De heer Harkema uit Bunnik, mevrouw Jongerius-Kools en de heer Jorna uit Odijk en mevrouw Lam-Aalbregtse uit Werkhoven werden onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Heimel-Robeer uit Bunnik werd onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Enige informatie over de gedecoreerden

De heer Harkema is al jarenlang in diverse functies zeer actief in het kerkelijk leven (o.a. in Zeist) en voor de stichting Timon (voor jeugdhulpverlening in Zeist).

Mevrouw Heimel-Robeer zet zich al 40 jaar als natuurkundedocente in voor de bevordering van het natuurkundeonderwijs, waarbij zij vooral ook meisjes inspireert en enthousiasmeert om te kiezen voor natuurkunde en andere exacte vakken. Zij organiseert mede de Natuurkunde Olympiade.

Mevrouw Jongerius is een bekende Odijkse die zich al jaren in diverse bestuursfuncties inzet voor De Zonnebloem en tot 2009 voor de kindernevendienst in de H. Nicolaaskerk en de dansgarde van carnavalsvereniging De Rijnpinters in Odijk.

De heer Jorna is op allerlei terreinen actief in Odijk, o.a. de kerk en de gemeentepolitiek. Hij heeft een inburgeringsquiz voor (nieuwe) inwoners gemaakt die op de gemeentelijke website staat. Verder verzorgt hij lezingen en excursies en verzorgt schriftelijke bijdragen in gidsen en folders rondom de geologie van de Kromme Rijnstreek.

Mevrouw Lam is in Werkhoven al jarenlang actief als oppasmoeder, gymjuf, peuterleidster, schoonmaakster, overblijfmoeder en klassenassistent. Zij doet dit alles op een zeer bescheiden wijze.

Afbeelding 1

v.l.n.r. J.H. Harkema, L. Heimel-Robeer, H.M. Ostendorp, A.J.J. Jongerius-Kools en J.C.M. Jorna

Afbeelding 2

J.D.W. Lam-Aalbregtse krijgt haar onderscheiding opgespeld in Werkhoven


* Algemene informatie