Gemeente IJsselstein


Lintjesregen in IJsselstein

Datum: woensdag 29 april 2009

Burgemeester Van den Brink heeft de heren Beekman, Göris, Hoeijenbos, Jansen Van Jorksveld en Pauw verrast met een Koninklijke onderscheiding.
Op woensdag 29 april heeft burgemeester Van den Brink in het historisch stadhuis aan vijf inwoners een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
De Koninklijke onderscheiding aan mevrouw Van Baggem wordt op 6 mei as. uitgereikt.
Burgemeester Van den Brink is er trots op deze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten. Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral vele jaren hebben ingezet voor onze stad. De verdiensten liggen op maatschappelijk, kerkelijk, cultureel of sportief terrein. Ridder in de Orde van Oranje Nassau:

- De heer W. Hoeijenbos

- Mevrouw G.J.A. van Baggem-Bakker
Lid in de Orde van Oranje Nassau:

- De heer N.G. Beekman

- De heer D. Göris

- De heer A. Jansen van Jorksveld

- De heer H. Pauw
De heer N.G. Beekman, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Beekman is 30 jaar leidinggevende binnen de Hervormde Gemeente IJsselstein, waarvan ca. 25 jaar lid van de kerkenraad en meer dan15 jaar als scriba. Zijn toewijding, zijn grote plichtsgetrouwheid, niet aflatende gedrevenheid en samenbindende kracht vormen een inspiratiebron en voorbeeld voor de gehele kerkenraad en de kerkelijke gemeente.
De heer D. Göris, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Göris ontplooit reeds sedert 1976 (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van carnaval, ouderenwelzijn, zorg, wijkcohesie en sport. Een man die altijd klaar staat om een ander te helpen en te steunen. Een vrijwilliger in hart en nieren: bij Pulse, bewonersgroep Kasteelkwartier, de Landelijke Stomavereniging, carnavalsvereniging de Ankerzotters of de Stichting Klein Galgenwaard. De heer W. Hoeijenbos, Ridder in de Orde van Oranje Nassau De Confédération Internationale du Travail (CSIT) is een wereldsportorganisatie erkend door het IOC en is een overkoepeling van alle Arbeiderssport Organisaties. Zij ziet sport niet als doel op zich, maar als middel voor een prettige samenleving. Sport voor iedereen ongeacht talent, nationaliteit, geslacht en sociale omstandigheden. De heer Hoeijenbos is dertig jaar internationaal bestuurder voor het CSIT. Eerst op het gebied van de zwemsport en daarna in het hoofdbestuur als penningmeester en secretaris. Ook de Nederlandse Culturele Sportbond Nederland is lid van het CSIT. Decorandus is hier van 1990 tot 1997 bestuurslid geweest en bij zijn afscheid benoemd als erevooriztter.
De heer A. Jansen van Jorksveld, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Jansen van Jorksveld is sinds 1973 actief op het gebied van openbare orde en veiligheid, EHBO, welzijn en toerisme. Jarenlang heeft decorandus zich ingezet als vrijwillige hoofdbrandwacht bij de vrijwillige brandweer in IJsselstein.
De heer Jansen van Jorksveld is al 30 jaar actief lid van de EHBO-vereniging IJsselstein. Hij is al meer dan 10 jaar voorzitter, begeleidt de EHBO-cursussen en coördineert de inzet van EHBO-ers en middelen bij evenementen. Daarnaast is de heer Jansen van Jorksveld ook kernvrijwilliger bij Pulse: actief voor beheer en algemene zaken. Als trotse inwoner van IJsselstein is decorandus regelmatig schipper voor de Stichting Yselvaert.
De heer H. Pauw, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Pauw ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding als dank voor zijn inzet op het gebied van verzamelingen, welzijn, kerkelijk leven en cultuur. De heer Pauw is een verwoed verzamelaar. Hij is sinds 1982 in zijn hobby bestuurlijk actief in verenigingen op regionaal, landelijk als internationaal niveau. Hij is vrijwilliger bij oecumenische vieringen in het ziekenhuis Oudenrijn, vrijwilliger bij de Penitentiaire Inrichtingen, vrijwilliger intern patiëntenvervoer ziekenhuis Oudenrijn en is voor de NCRV contactpersoon voor de dagtochtencommissie.
Mevrouw G.J.A. van Baggem-Bakker, Ridder in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Van Baggem zet zich sinds 1986 via haar diverse activiteiten voor en namens de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) in voor de professionalisering van de beroepsgroep van doktersassistenten. Dit betreft aspecten als de beroepsopleiding en verdere scholing, als ook de positionering van de dokterassistent in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg, CAO en de ontwikkeling van een toekomstvisie. Voorts is mevrouw Van Baggem actief als collectant in IJsselstein voor diverse goede doelen