Gemeente Etten-Leur

Zes inwoners Etten-Leur zijn koninklijk onderscheiden

Ter gelegenheid van Koninginnedag 2009 is aan zes inwoners van Etten-Leur een ko- ninklijke onderscheiding toegekend.
Burgemeester H. van Rijnbach-De Groot reikte op woensdag 29 april tijdens een fees- telijke bijeenkomst in de raadszaal de versierselen uit aan vijf decorandi. De zesde kon wegens verblijf in het buitenland niet aanwezig zijn. Aan haar wordt het versiersel op een later moment uitgereikt.

De gedecoreerde inwoners zijn:

De heer A. Groeneveld ­ Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten bij de tafeltennisvereniging Tanaka, Sportstimule- ring Bassischolen Etten-Leur, klankbordgroep en overlegcommissie AZC, Stichting Senioren- raad en de programmaraad van de plaatselijke omroep LocalFm.

De heer J.P. van Hal ­ Ridder in de Orde van Oranje Nassau (bij bevordering) vanwege langdurige politieke en bestuurlijke activiteiten (hij is thans wethouder in Etten- Leur) en activiteiten op het gebied van onderwijs, kerkelijk leven, economie en waterstaat.

De heer L.J.M. Hillemans ­ Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten in de H.Hartparochie (thans Mariaparochie), AN- BO, Buurtbelang Banakkers, Maaltijdendienst Stichting Hulp in Nood, H.Hartkoor en Lamber- tus Cantorij.

Mevrouw H.M.J. Hoefnagels ­ Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten in de zorg, Mariaparochie, verpleeghuis Aeneas te Breda en als bestuurslid van de Stichting Baja, die zich vanuit Etten-Leur inzet voor leer- en ontwikkelingsmogelijkheden in Afrikaanse landen. (Mevrouw Hoefnagels verbleef op 29 april in het buitenland.De daadwerkelijke uitreiking van de decoratie vindt later plaats).

De heer T.P. Kanters ­ Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten in de Honda Dealer Vereniging Nederland en de brancheorganisatie BOVAG, als voorzitter van het MKB Etten-Leur, bestuurslid / voorzitter van de Stichting Surveillance Vosdonk en bestuurslid van de Industriële Kring Etten-Leur.

De heer J.F. Kiewit ­ Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten in de EHBO-vereniging Sprundel, het IVN Mark & Donge, de Natuurwerkgroep Rucphen en de Mariaparochie in Etten-Leur.

20090420\pwm\0515