Gemeente Onderbanken


Koninklijke onderscheidingen 2009

Traditioneel worden op de dag voor Koninginnedag "de lintjes" uitgedeeld. Ook dit jaar zijn een aantal burgers uit Onderbanken geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Clermonts reikte namens Hare Majesteit de Koningin een drietal onderscheidingen uit.

De gedecoreerden van dit jaar zijn:

Â

* De heer Jack (Sjaak) Gerards uit Schinveld De heer Gerards heeft zich vanaf 1960 ten bate van de samenleving ingespannen op het gebied van kerkelijk leven, toneel, buurtwerk en zorg. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van de totale bijzondere verdiensten heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd, Maria Johanna Jacob Gerards, geboren te Schinveld op 4 augustus 1941, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Dhr. Gerards

Â

* De heer Harrie Geilen uit Bingelrade
De heer Geilen heeft zich vanaf 1955 ten bate van de samenleving ingespannen op het gebied van muziek, carnaval, onderwijs, cultuur, kerkelijk leven en toneel. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van de activiteiten heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd, Peter Hendrik Laurens Geilen, geboren te Bingelrade op 24 oktober 1946, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Dhr. Geilen

Â

* Mevrouw Jeannette Quadvlieg-van Dam uit Bingelrade Mevrouw Quadvlieg-van Dam is iemand die zich ten bate van de samenleving heeft ingespannen op het gebied van welzijn en zorg, ten behoeve van het Nederlands Rode Kruis op plaatselijk en districtelijk/regionaal niveau, mantelzorg, dierenbescherming, als volksvertegenwoordiger in de politiek, milieu (beheer). Gelet op de aard, inhoud, intensiteit, diversiteit, uitstraling en maatschappelijke betekenis van de activiteiten heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd, Jeannette Quadvlieg-van Dam, geboren te Den Haag op 9 juni 1958, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

mevr. Quadvlieg-van Dam

Â

Â