Provincie Noord-Holland

Koninklijke lintjes in Noord-Holland

29-4-2009

Commissaris van de Koningin, de heer mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft op 29 april vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

De lintjes werden in ontvangst genomen door Mevrouw M.J. van Ravesteyn- Kramer, waarnemend burgemeester van Bloemendaal, de heer drs. A.H.M. van Amerongen, inwoner van de gemeente Heemstede, de heer E.G.H. Kenter, wonende te Aerdenhout en de heer J.A.M. Kuijk, wonende te Haarlem. Allen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van Ravesteyn- Kramer was werkzaam in diverse functies op verschillende terreinen. In de periode 1995 tot 2009 was zij lid van zowel het algemeen bestuur als het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Schieland en na de fusie in 2005 van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. Vanaf 2003 was zij tevens locodijkgraaf. Zij bekleedde de portefeuilles personeel en organisatie, financiën, facilitaire zaken, handhaving en communicatie. Zij heeft een belangrijke en prominente rol gespeeld bij de verdere professionalisering van het waterbeheer in de regio Rotterdam, Zoetermeer, Gouda en Schoonhoven. Daarnaast was zij onder meer 8 jaar gemeenteraadslid van Rotterdam, lid van het dagelijks bestuur van de Nederlandse Vrouwenraad, voorzitter van het RIBW, lid van het Leer- en ontmoetingsproject voor vrouwen te Rotterdam. Ook heeft zij diverse publicaties, artikelen en webloggen geschreven over onderwerpen waarvoor zij zich heeft ingezet. Sinds 8 december 2008 is zij waarnemend burgemeester van Bloemendaal. De heer Borghouts heeft de onderscheiding vanmorgen op het gemeentehuis van Bloemendaal uitgereikt.

De heer Van Amerongen was van 1990 tot zijn pensionering in 2008 werkzaam als hoofd Business Controlling op het hoofdkantoor van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te Amstelveen. Daarnaast heeft hij zich ruim 33 jaar op bijzondere wijze verdiensten verworven voor de samenleving. Zo was hij van 1976 tot 1986 raadslid en wethouder in de gemeente Heemstede. Van 1985 tot 1989 was hij vrijwilliger bij het Oude Posthuis, een ontmoetingsplek voor Heemstedenaren, waar diverse culturele en ontspanningsactiviteiten werden georganiseerd. Tevens werkte hij mee aan het speciale jubileumboek Het water bevroor in de trompettenover de geschiedenis van het culturele en muzikale leven van Heemstede. In de periode 1992 tot 1998 was hij bestuurslid van de Stichting Kinderopvang Haarlem en van 2003 tot 2007 penningmeester van het bestuur van Spaarnestad Photo, het grootste fotoarchief van Nederland op het gebied van pers- en documentairefotografie. Van 2005 tot 2006 was de heer Van Amerongen actief betrokken bij de programmering van culturele activiteiten in Het Oude Slot in Heemstede.
Sinds 1990 is de heer Van Amerongen lid en voorzitter (sedert 1998) van het bestuur van de Heemsteedse Kunst Kring en vanaf 2004 lid en voorzitter (vanaf 2008) van het bestuur van de vereniging Vrienden van Holland Symfonia.

De heer Kenter was tot 1 januari 2009 werkzaam als huisarts te Aerdenhout. Tot 2004 had hij zijn eigen praktijk en sindsdien werkte hij samen met collegae in een HOED. Hij staat bekend als een bevlogen en kundig huisarts. Hij heeft zich bijzonder ingezet voor het bespreekbaar maken van euthanasie in de huisartsenpraktijk en voor het verkrijgen van meer inzicht in het begrip moeheid. Daarnaast heeft hij boeken en wetenschappelijke artikelen in medische tijdschriften geschreven. Ook was hij initiator van een congres dat in het Kennemer Gasthuis, locatie EG te Haarlem werd gehouden voor huisartsen en specialisten om het begrip SCEN-arts meer bekendheid te geven. Als een van de eerste SCEN-artsen was hij een pionier op dit terrein in Nederland. Daarnaast is hij medeoprichter van de HOED en medeoprichter en lid van het huisartsencabaret Menig geween is helaas iatrogeen, bestaande uit huisartsen uit de regio. Ook is de heer Kenter bestuurslid van de regionale huisartsenvereniging Zuid-Kennemerland.

De heer J.A.M. Kuijk was werkzaam bij het PEN te Bloemendaal. Daarnaast zet hij zich sinds 1976 in op diverse terreinen van het maatschappelijk leven. Zo was hij van 1976 tot 1997 lid/secretaris van het bestuur en lid van de personeelscommissie van en vrijwilliger bij t Oude Posthuis en na de fusie met Het Honk en de Blizzard van de Stichting Sociaal en Cultureel Werk te Heemstede. Van 2000 tot 2007 was hij penningmeester van het bestuur van de Stichting Vluchtelingen Werk Haarlemmermeer. Sinds 1998 is hij bestuurslid en algemeen coördinator van de Heemsteedse Kunst Kring. Tevens is hij verantwoordelijk voor de redactie van de nieuwsbrief van de HKK. In 2002 was hij mede-initiatiefnemer en organisator van de cultuurtweedaagse op het landgoed Groenendaal. Vanaf 2001 is hij tevens administrateur/ penningmeester van de Vereniging van Eigenaars van De Molenpoort in Haarlem. Daarnaast behartigt hij de belangen van de bewoners bij calamiteiten. Vanaf 2004 is hij bestuurslid en vrijwilliger bij de Stichting Podiumprogrammering Heemstede, waar hij sinds 2006 de financiën beheert.

Nieuwsredactie