TNO

voor haar werk op voedselconsumptieonderzoek

29 april 2009

Dr. Karin Hulshof koninklijk onderscheiden voor haar werk op voedselconsumptieonderzoek

Op woensdagochtend 29 april heeft Dr. Karin Hulshof in Zeist een Koninklijke Onderscheiding ontvangen vanwege haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van voedselconsumptieonderzoek in Nederland en ver daar buiten. Dr. Hulshof is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Dr. Hulshof, na een dienstverband van 30 jaar bij TNO de laatste twee jaar aan TNO verbonden als adviseur, is lang de stuwende kracht achter de Nederlandse Voedselconsumptiepeiling en de Stichting NEVO (Nederlands Voedingsstoffenbestand) geweest. Zij werd daarnaast regelmatig als adviseur gevraagd voor buitenlandse voedselconsumptiepeilingen. Ook aan de professionalisering van haar vakgebied, Voeding en Diëtetiek, heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd.

Naast haar werkzame leven bij TNO is Dr. Hulshof actief geweest in diverse adviescommissies op het gebied van voedingsonderzoek en voedselveiligheid. Binnenkort beëindigt zij haar lidmaatschap van diverse expertpanels van de Europese Voedsel- en Warenautoriteit (EFSA).
bericht 2009-20
Dit artikel afdrukken Stuur deze pagina door per e-mail Voeg deze pagina toe aan uw favorieten
Contactpersoon
drs%2E%20M%2EJ%2EM%2E%20%28Maarten%29%20L%C3%B6rtzer

drs. M.J.M. (Maarten) Lörtzer
015 269 49 75