Gemeente Vlaardingen


Achttien Koninklijke Onderscheidingen tijdens Lintjesregen

29 april 2009

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen ter gelegenheid van Koninginnedag hebben 18 personen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Vijftien personen kregen uit handen van burgemeester Bruinsma een onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau en één persoon werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Midden-Delfland reikte onderscheidingen uit aan twee Vlaardingers omdat de activiteiten van deze personen vooral in Maasland plaatsvonden.
De heer Kwakkelstein is geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Hieronder volgt de informatie van de decorandi:

De heer D.J.C. van der Ende (46)
Decorandus is meer dan 20 jaar hoofdinstructeur van jeugdbrandweer en contactpersoon voor jeugdbrandweer in Neureut (D) en verantwoordelijk voor de organisatie van de wederzijdse bezoeken. Daarnaast ondersteunt hij, sinds 1990, bureau HALT en is hij decorbouwer van het Vlaardings Musicalgezelschap. Sinds 2000 helpt hij jaarlijks het CJV met de organisatie van de intocht van Sinterklaas in Vlaardingen.

De heer D. Doorduin (88)
Decorandus was jarenlang secretaris van de Kamerkring Dordrecht van het CDA en mede-oprichter / secretaris van de Stichting H.A. Brokking Fonds. Sinds 1992 is hij voorzitter Stichting van Verzet Landelijke Organisatie; hulp aan onderduikers/Landelijke knokploegen Vlaardingen Westland. En van 1993 tot 2008 was hij bestuurslid / adviseur PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond), afdeling Vlaardingen. In 2008 heeft hij deze functie, in verband met zijn hoge leeftijd, neergelegd.

De heer H. van Dijkhuizen (65)
Decorandus is, sinds 1988, administrateur van het Sociaal Fonds ENCK (Eerste Nederlandse Coöperatieve Kunstmestfabriek); een organisatie die drie reorganisaties heeft gekend. In de laatste 20 jaar bleef het Fonds, mede dankzij de grote inspanningen van de heer Van Dijkhuizen, overeind.

Mevrouw H. Bezemer-Olivier (75)
Decoranda is sinds bijna 40 jaar actief geweest als bestuurslid en voorzitter van de Ouderensociëteit
Van de Diaconie Protestantse Wijkgemeente Holy. In diezelfde tijd was zij ook contactdame voor deze Wijkgemeente en dat doet zij nog steeds. Tevens is zij al bijna 40 jaar lid, bestuurslid en voorzitter van de Protestanse Vrouwengroep Holy.

De heer J.J. Bezemer (78)
Decorandus was jarenlang ouderling van de Protestantse wijkgemeente Holy. In 1987 nam hij de taak van voorzitter van beheerscommissie van het Kerkcentrum Holy-Vredeskerk op zich. Dit heeft hij 20 jaar gedaan. In 2007 werd hij adviseur van het College van Kerkrentmeesters. Daarnaast is hij voorzitter van de Orgelcommissie PKN Vlaardingen en verzorgt hij sinds 1983 het muziekarchief van de Holy Cantorij.

De heer J.P. Engel (72)
De Stichting Vlaardingse Judo Vrienden (VJV) organiseert al vele jaren een groots toernooi en is het uitgegroeid tot een tweedaags evenement voor 900 deelnemers van alle leeftijden en uit verschillende landen. Decorandus heeft, tot 2002 naast zijn werk, als organisatiesecretaris van de VJV nu 29 jaar het organisatieteam aangestuurd. Daarnaast onderhoudt hij de buitenlandse contacten.

De heer A. Zonneveld (67)
De Stichting Vlaardingse Judo Vrienden organiseert al vele jaren een groots toernooi en is het uitgegroeid tot een tweedaags evenement voor 900 deelnemers van alle leeftijden en uit verschillende landen. Decorandus is in 2009 30 jaar medeorganisator zijn van deze stichting. Hij is begonnen als wedstrijdsecretaris en materiaalbeheerder. Later werd hij voorzitter.

De heer W.A. Kwakkelstein (67)
De heer Kwakkelstein is geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus heeft zich gedurende een zeer lange tijd in diverse bestuursfuncties op een voorbeeldige, integere en respectabele wijze ingezet voor de inwoners van Vlaardingen. Hij heeft zich ingezet in een breed maatschappelijk veld; jongerenwerk en sport, onderwijs, volkshuisvesting en politiek. Te weten
bestuurslid Interconfessioneel Jeugdwerk Holy; medeoprichter en voorzitter van het actiecentrum Vlaardingen van de Poltieke Partij Radicalen (P.P.R.); gemeenteraadslid en fractievoorzitter P.P.R. in Vlaardingen; gemeenteraadslid en vice-fractievoorzitter PvdA in Vlaardingen; bestuurslid van Stichting Vlaardings Visserijmuseum; lid van het dagelijks bestuur van de Vlaardingse Raad voor Sport en Recreatie; bestuurslid/voorzitter Patrimoniums Woningen en vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van woningcorporatie Waterweg Wonen; vice-voorzitter van het bestuur en voorzitter van de Technische Commissie en voorzitter tennisvereniging Holy.

De heer A.J.G. Selier (62)
Decorandus heeft zich de afgelopen decennia ingezet als ouderling, kaderlid CNV, bestuurder van bewonerscommissies en als lid van de ondernemingsraad op zijn werk.
Hij is een zeer sociaal bewogen en betrokken mens; heeft grote inzet en kennis van zaken en hij verliest de belangen van de organisaties niet uit het oog.

Mevrouw F. Sonneveld-Groenendaal (68)
Decoranda is, sinds 1981, actief in de Protestantse Gemeente Maasland (voorheen Hervormde Gemeente Maasland). Zij heeft als ouderling deel uitgemaakt van de Kerkenraad, heeft vele jaren leiding gegeven aan de Zendingscommissie en heeft bijna 10 jaar de ledenadministratie van deze gemeente op zeer deskundige wijze beheerd. Tevens is zij sinds 1998 penningmeester van de Zuidbuurtvereniging Vlaardingen/Maassluis; is zij al vele jaren actief lid van de Maaslandse EHBO-vereniging en leidt zij kinderen van de groepen 7 en 8 van de Maaslandse basisscholen op voor een jeugd-EHBO-diploma A; is zij vaste collectant voor het Rode Kruis en vrijwilligster bij de terminale thuiszorg.

De heer G. Sonneveld (69)
Decorandus is, sinds 1994, betrokken bij de Protestantse Gemeente Maasland. Hij was de maximale periode van 12 jaar diaken en is nu nog steeds expert op het gebied van ruilverkaveling voor deze gemeente. Ook is hij is 11 jaar bestuurslid geweest van Schietvereniging Maasland. Na 30 jaar als poldermachinist werkzaam te zijn geweest bij het Hoogheemraadschap van Delfland, is hij na zijn pensionering als onbezoldigd ambtenaar werkzaam als schouwmeester in het Delflands gebied.

De heer P.W.G.M. Bauman (89)
Decorandus is sinds 1953 vakbondslid van de FNV. Hij begon zijn werkzaamheden bij de HAV Bank en in het magazijn van een groothandel in kruidenierswaren. Ook heeft hij twee jaar in oorlogstijd in de Duitse Arbeiteinsatz gewerkt.

De heer S.P. van der Linden (71) en mevrouw M.E.A. van der Linden Verkoelen (70)
Het echtpaar Van der Linden heeft zich al ruim 40 jaar verdienstelijk gemaakt voor de Zonnebloem. Zij zetten zich met hart en ziel in om de kwaliteit van het leven van zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen te verbeteren.

De heer M.Z. Lawalata (84)
Decorandus heeft 30 jaar gewerkt als docent op de Van der Schaarschool in Vlaardingen. De heer Lawalata zet zich al bijna 50 jaar vrijwillig in op diverse terreinen. Ondanks zijn vergevorderde leeftijd van 83 jaar is hij nog steeds betrokken bij de verzorging en het leiden van de maandelijkse dienst Kom en Zing in de Grote Kerk te Vlaardingen. Hij is nu nog vrijwilliger in zorgcentrum Vaartland.

De heer H. Roelfs (62)
Decorandus heeft zich 40 jaar verdienstelijk gemaakt voor de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond in diverse functies van scheidsrechter tot voorzitter van de commissie opleidingen. In 2004 moest hij stoppen wegens gezondheidsomstandigheden. Hij bleef toen actief als adviseur van de VVE Holierhoek, bestuurslid SP Vlaardingen en lid van de klankbordgroep van het Actieplan Wonen.

Mw. C. Soeters (88)
Decorandus houdt zich sinds 1975 bezig met het publiceren en/of doen publiceren van de genealogie van de Stichting Familie Van der Kooij. Zij heeft zich ingezet voor het genealogische werk in ruimere zin. Van 1938 1948 was mevrouw Soeters vrijwilligster bij het Rode Kruis en van 1948 tot 1950 werkte zij in vaste dienst voor het Rode Kruis.

Mw. S.J. van Teijlingen (60)
Decorandus is 40 jaar werkzaam bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Schiedam. Vanaf haar 16^e is ze ingezegend als heilsoldaat en draagt nu 45 jaar het uniform van deze organisatie.