Gemeente Bussum

Vernielingen in de openbare ruimte

In de week van 13 t/m 20 april is er een aangifte gedaan van vernieling van een winkelruit op de Laarderweg. Een oplettende getuige zorgde ervoor dat de dader snel achterhaald werd. De schuldige was boos en koelde zijn woede op de winkelruit. Het schadebedrag is nog niet bekend, maar wordt op de dader verhaald.

Containerbranden

Op zondagmorgen 19 april rond 04.30 uur is een containerbrand gemeld op de Dr. A. Kuijperlaan te Bussum. De politie is er naar toe gegaan en stelde in de directe omgeving een onderzoek in. Behalve deze container, bleek ook een canvas stenentas in brand te staan. Verderop stond een brandende kliko stond onder een houten pergola en is door de politie verplaatst. Een buurtbewoner had twee andere brandende kliko's al bij de woning weggehaald. De kans op een woningbrand is hierdoor voorkomen. De regenpijp aan de woning was al door vlammen aangetast.

Getuige

Een getuige meldde zich. Deze had een groepje van drie jongens zien lopen die zich verdacht gedroegen bij de vuilcontainers. Op basis van het door de getuige verstrekte signalement kon de politie wat later in de omgeving één van die jongens aanhouden. Uit het verdere onderzoek werd duidelijk dat deze jongen verantwoordelijk is voor de brandstichting in drie kliko's, twee vaste vuilnisbakken en een canvas stenentas. De overige twee jongens waren weliswaar aanwezig bij de brandstichtingen maar de aangehouden verdachte bleek bij zijn daad alleen te hebben gehandeld. De totale schade is nog niet bekend maar zal ook hier op de dader worden verhaald.

Getuigenis delen met de politie

In beide gevallen bleken getuigen onmisbaar om de dader op te pakken. En gelukkig wilden die getuigen hun getuigenis met ons delen. Wie weet bent u morgen die getuige!