Gemeente Hellevoetsluis


Lintjesregen in Hellevoetsluis

Op 29 april ontvingen een vijftal inwoners van Hellevoetsluis in het kader van de algemene decoratieronde, oftewel de Lintjesregen, een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Corstiaan Kleijwegt ontving deze inwoners in de raadzaal van het gemeentehuis om hen de versierselen behorende bij de Onderscheiding op te spelden.

Mevrouw A.C. Bot-van Veen en haar echtgenoot de heer R. Bot zijn beide door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat zij samen al sinds 1986 actief zijn als vrijwilliger bij de stichting Scouting Hellevoetsluis. Daarnaast zijn ze mede-oprichter en vrijwilliger van Kids for Animals Hellevoetsluis. In 1991 werd met zo'n 20 kinderen gestart met de kinderclub van de Dierenbescherming. Inmiddels zijn dat er 120. In 2003 waren zij de initiatiefnemers van de grootste hondenwandeling. Deze hondenwandeling en recordpoging wordt inmiddels jaarlijks georganiseerd en heeft tot doel aandacht te vragen voor dieren die in de vele opvangcentra zitten.

Mevrouw C.A.T. Dolislager-van der Heiden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van onderwijs, koorzang, politiek en zorg. Zij heeft sinds 1981 verschillende bestuursfuncties vervuld, onder andere van zangvereniging Ventura, de plaatselijke VVD en peuterspeelzaal Het Peuternest. Als vrijwilliger was zij onder andere actief op de Hendrik Boogaardschool en de Jacob van Liesveldt, meerdere jaren maakte ze daar leerlingen wegwijs op de computer. Sinds 2001 is mevrouw Dolislager bestuurslid van het gemengd koor Exelsior in Dirksland waarbij zij het initiatief neemt voor benefietconcerten voor Hospice Calando en voor de kinderafdeling van het ziekenhuis in Dirksland.

De heer J. Huisman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn activiteiten sinds 1979 voor muziekvereniging Sempre Crescendo. Van 1979 tot 2001 was hij bestuurslid bij deze muziekvereniging en sinds 1982 is hij actief als inzamelaar van oud papier ten behoeve van het instrumenten- en uniformenfonds. En elk jaar neemt hij het initiatief voor de oliebollen-actie van de vereniging.

De 5^e inwoner van Hellevoetsluis die in het kader van de Algemene Decoratieronde werd onderscheiden is mevrouw J.A. Roelse-Baggerman. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van cultuur en sport. Mevrouw Roelse is sinds 1978 actief bij het Hellevoets Dameskoor. Zo is zij jarenlang bestuurslid geweest en is zij als lid van de activiteitencommissie betrokken bij alle activiteiten van het dameskoor. Bij voetbalvereniging Hellevoetsluis is zij al sinds 1978 lid van het barteam en verricht zij kantinewerkzaamheden.

04/29/2009