Waterschap Velt en Vecht


Dijkgraaf doopt rondvaartboot

Publicatiedatum : 29 april 2009

NIEUWSBERICHT

Dijkgraaf Wolthuis van waterschap Velt en Vecht heeft dinsdagavond de rondvaartboot van de familie Veurink gedoopt. De dijkgraaf wenste Le Bateau de Napoleon een behouden vaart en met een grote knal spatte de champagnefles uiteen op de groene boot.

Het is een spiksplinternieuwe platbodem met fluisterende dieselmotor die over de Vecht gaat varen. De vaste aanlegplaats is de steiger bij de Loozensche Linie. Er kan gevaren worden richting de Haandrik en aangelegd worden in het haventje van Hardenberg en bij de Koppel in Hardenberg. De dijkgraaf feliciteerde de familie Veurink en prees het initiatief. Ze maken volop gebruik van de nieuwe mogelijkheden die de Vecht biedt en haken goed aan bij de populariteit van de Loozensche Linie.

De bezoekers, recreanten en passanten van de Zwieseborg en de Linie kunnen vanaf vandaag de omgeving vanaf het water beleven en om de Linie heenvaren. Na de doop werden de gasten dinsdagavond tijdens de maiden voyage van de Vechterbrug bij Ane naar de aanlegsteiger bij de Loozensche Linie gevaren.

Er waren verscheidene journalisten en fotografen aanwezig.

Klik hier voor het artikel van Het Vechtdal.nl (pdf)

Klik hier voor het artikel in De Stentor.

Klik hier voor het fotoverslag. (pdf)