Gemeente Roermond

Start verbouwing zwembad de Roerdomp

Deze zomer investeert de gemeente in zwembad de Roerdomp. Wethouder van Sport, Huub Boots, gaf woensdagochtend 29 april het startsein voor de grootschalige renovatie/verbouwing. Onder het toeziend oog van genodigde zwemverenigingen, sportraad, aannemers en medewerkers van de afdeling Sportaccommodaties zorgde de wethouder als volleerde kraanmachinist ervoor dat grote technische installaties, waaronder de oude Warmte Kracht Koppeling, vakkundig op een vrachtwagen werden gehesen.

Wat gaat er allemaal gebeuren?


* Facelift centrale ontvangsthal

* Grootschalige renovatie wedstrijdbad en recreatiebad
* Realisatie van één loket sport in centrale hal
* Nieuwe binnenglijbaan recreatiebad

* Bouw nieuwe kantoorruimten

* Vervanging tegelwerk/kitwerk en plafonds op diverse locaties

Het mag duidelijk zijn dat dit een ingrijpende gebeurtenis is waarbij enige vorm van hinder niet te voorkomen is. Zwembad de Roerdomp vraagt hiervoor begrip aan haar bezoekers en zal alles in het werk stellen om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Verbouwing in fases

De verbouwing vindt gefaseerd plaats. Gedurende de werkzaamheden is de ingang van het zwembad verplaatst naar de rechterzijingang (achter de metalen poort), door het restaurant. De kleedruimten zijn slechts gedeeltelijk in gebruik. Van 2 tot 7 juni en van 27 juli tot aan de heropening is het binnenbad gesloten. Uiteraard is bij goed weer het buitenbad wel geopend. Gezien de beperkte openstelling worden dit jaar geen zomerabonnementen verkocht. Overige kortingsmogelijkheden blijven van kracht. Als alles volgens planning verloopt vindt op 13 september a.s. de feestelijke heropening van zwembad de Roerdomp plaats. Meer informatie, ook over de stand van zaken ten aanzien van de verbouwing, vindt u op de website:

* Klik hier voor meer informatie over de verbouwing van het zwembad

Publicatiedatum: 29-04-2009 Bijgewerkt: 29-04-2009