Gemeente Dantumadeel


Koninklijke Onderscheiding

Tijdens een bijeenkomst in Zalencentrum Old Dutch, Noarderstasjonsstrjitte 52-54 te De Westereen, zal burgemeester Arie Aalberts op woensdag 29 april a.s. aan tien inwoners van Dantumadiel een Koninklijke Onderscheiding uitreiken. De bijeenkomst begint om 9.30 uur. De zaal is open vanaf 8.30 uur.
Koninklijke Onderscheiding

De personen die een decoratie ten deel valt zijn:
* De heer Tabe Annema (59) te Damwâld. Ridder in de Orde van de Oranje Nassau.

De heer Annema ontplooit sedert geruime tijd initiërende en bestuurlijke activiteiten die ten goede komen aan de (regionale) samenleving. Met name op het gebied van het agrarisch landschapsbeheer en waterschapsbeheer. Hij was actief voor o.m de Friese Maatschappij van Landbouw, Waterschap De Wâlden, de Vereniging Agrarisch Landschapsbeheer Dantumadeel, de koepelorganisatie Noardlike Fryske Wâlden en de Vereniging Windenergie Dantumadeel.


* Mevrouw IJmkje de Bruin - Boelens (64) te De Westereen. Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw De Bruin ontplooit sinds 1993 (bestuurlijke) activiteiten die ten goede komen aan de samenleving. Zij was o.m. actief voor de Nederlandse Christelijke Vrouwenbond en de Palliatieve Terminale Zorg Noordoost Friesland.


* De heer Jan Dolstra (57) te De Westereen. Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Dolstra ontplooit sedert 1971 diverse activiteiten voor de samenleving op het terrein van het amateur- en betaald voetbal in binnen- en buitenland. Hij behoort tot de meest vooraanstaande (assistent-)scheidsrechters in ons land. Hij is een voorbeeld voor de aankomende (assistent-)scheidsrechters en zet zich daarnaast ook in voor de promotie van de Friese taal. Hij was o.m. actief voor de Friese Voetbalbond, de KNVB, de wereldvoetbalbond FIFA, HDT Donkerbroek en de voetbalclub Ee.


* Mevrouw Mientje Elzinga - Dijk (64) te De Westereen.

Mevrouw Elzinga - Dijk ontplooit sinds 1973 (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van welzijn en
ontwikkelingssamenwerking, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving. Zij was o.m. actief voor het Nationaal Epilepsiefonds, de Stichting Damwoude - Maeriste en het Albanië-comité Raard


* De heer Jan de Jong (80) te Feanwâlden. Lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer De Jong heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de samenleving op het gebied van het kerkelijk leven, de vakbond en cultuur. Hij was o.m. actief voor de Nederlands Hervormde Kerk te Feanwâlden, de CNV Hout- en bouwbond, de Fryske Krite, en de Stuurgroep PKN.


* De heer Dirk van Kammen (69) te Damwâld. Lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer Van Kammen heeft zich vanaf 1975 tot op heden ingezet voor het kerkelijk leven, wandelsport en het welzijn. Hij was o.m. actief voor de Nederlands Hervormde gemeente Akkerwoude (thans PKN-gemeente), de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs te Damwâld, de Wandelsportvereniging `De Kloeke Stappers', de Noord-Nederlandse Wandelsportbond, Nieuw Toutenburg te Noardburgum en het Nederlandse Rode Kruis.


* Mevrouw Jogina Leegsma - de Bruine (65) te Feanwâlden. Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Leegsma is sinds 1982 vrijwel onafgebroken (bestuurlijk) actief op het gebied van vrouwenemancipatie, sport en buurtwerk. Zij was o.m. actief voor de Nederlandse Christen Vrouwen Bond, de SC Veenwouden en het Inloopcentrum voor Ouderen te Feanwâlden.


* De heer Marten Leegsma (67) te Feanwâlden. Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Leegsma ontplooit sinds 1964, uitgezonderd de periode 1977/1979,(bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van het kerkelijk leven, voetbalsport en ouderenwelzijn. Hij was o.m. actief voor de Gereformeerde Kerk te Akkrum, de Gereformeerde Kerk te Feanwâlden, de VV Akkrum, de S.C. Veenwouden, het Inloopcentrum voor Ouderen te Feanwâlden, de Sociëteit Zwaagwesteinde.


* De heer Jacob Auke Pompstra (74) te Driezum. Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Pompstra ontplooit sinds 1975 (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het gebied van belangenbehartiging en kerkelijk leven. Hij was o.m. actief voor de Bouwbond CNV, de Hervormde Evangelisatievereniging op Gereformeerde Grondslag te Kollum, de Gereformeerde Zendingsbond, de zendingscommissie van de Hervormde Gemeenten in de regio Noord, de Hervormde Kerkeraadscommissie en de Hervormde Evangelisatievereniging te Kollum.


* De heer Molle van der Werf (74) te De Westereen. Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Van der Werf ontplooit sinds 1985 op het gebied van kerkelijk leven, media, cultuur en buurtwerk (bestuurlijke) activiteiten die ten goede komen aan de (lokale) samenleving. Hij was o.m. actief voor de zangvereniging `'Looft den Heer'' te De Westereen, de Vereniging Radio Zend Amateurs afdeling Friesland, de Commissie van Beheer van de Christelijk Gereformeerde Kerk te De Westereen, de Oudheidkamer Dantumadeel en de buurtvereniging 't Vierkant.


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu