Gemeente Doetinchem

29 april 2009

Parkeren 'Sturkoterrein' blijft voorlopig gratis

Het blijft tot 1 januari 2010 mogelijk om de auto gratis te parkeren op het parkeerterrein aan de Stationsstraat (het voormalige Sturkoterrein).

In september 2008 werd besloten om het betaald parkeren op het Sturkoterrein gedurende een half jaar op te heffen. Hoewel het terrein speciaal was aangelegd voor het opvangen van de verdwenen parkeerplaatsen op onder meer de Veemarkt, werd toen nauwelijks van de parkeerplaats gebruik gemaakt. Nu het parkeren op het terrein niets meer kost, blijken meer mensen hun auto er neer te zetten. Daarom heeft de gemeente nu besloten om het gratis parkeren voorlopig voort te zetten.

Wel wordt komende tijd bekeken hoe het gebruik van het parkeerterrein nog verder verbeterd kan worden, door bijvoorbeeld meer bekendheid te geven aan de locatie. Zo zal het terrein expliciet opgenomen worden in het nieuwe parkeerroutesysteem.

Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht van betaald parkeren in de nabije omgeving van het Sturkoterrein (zoals Melkweg). Het feit dat hier gratis geparkeerd kan worden en op het Sturkoterrein aanvankelijk niet, bleek ook een reden waarom het terrein in het verleden nauwelijks werd gebruikt.