Krasgeld hoofdprijs van 10.000 euro valt in Amsterdam

29/04/2009 14:47

De Lotto

Een 54-jarige vrouw uit Amsterdam heeft met het Kraslot Krasgeld de hoofdprijs van 10.000 euro netto gewonnen. De gelukkige winnares kraste in Primera Vlaskamp in Amsterdam in een keer de 10.000 euro tevoorschijn. Aan De Lotto laat zij weten ontzettend blij te zijn met het prijzengeld, echter weet zij nog niet wat ze met het geld gaat doen.

Het Kraslot Krasgeld heeft 25 hoofdprijzen van 10.000 euro netto. Er zijn nu nog 20 hoofdprijzen van 10.000 euro netto te winnen.

Het winnende Kraslot is verkocht bij Primera Vlaskamp aan de Wisseloord in Amsterdam. Hier wordt volgende week donderdag 7 mei om 11.00 uur een grote taart aangesneden om het vallen van de hoofdprijs aldaar te vieren.

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van De Lotto, de moedermaatschappij van Krasloten, komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.