Politie Gelderland-Zuid

Poging tot diefstal

Tiel, 29-04-2009 o De politie heeft dinsdagavond vijf personen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal in een leegstaande horecagelegenheid in Tiel.

Rond 19.15 uur kregen agenten het verzoek van de meldkamer naar de Kleibergsestraat in Tiel te gaan. Daar zou een makelaar problemen hebben met een aantal mensen die het leegstaande horecapand wilden bezichtigen. Toen zij het pand binnen kwamen begonnen zij gelijk met de demontage van de daar aanwezige airconditioners. De makelaar heeft hen daarop verzocht te stoppen en het pand te verlaten, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Vervolgens heeft hij de eigenaar gebeld, die de politie gealarmeerd heeft.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de mensen die de aircos aan het verwijderen waren nog in het pand aanwezig. De eigenaar van het pand deed aangifte van de poging tot diefstal, waarop de agenten de verdachten hebben aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau in Tiel. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Later die avond zijn zij allen weer vrijgelaten.

(15)

Laatst gewijzigd 29-04-2009 14:39 | © Regio Gelderland-Zuid |