Gemeente Aalten


Druk bezochte Veteranendag

Om de gewenste maatschappelijke erkenning van de veteranen te vergroten wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag georganiseerd op de laatste zaterdag in juni. Dit jaar werd voor het eerst ook in onze gemeente een Veteranendag georganiseerd. Op dinsdag 28 april werden alle militaire veteranen en actief dienende militairen, die op uitzending zijn geweest, in onze gemeente nog eens in het zonnetje gezet.

Veel belangstelling

Rond de 150 mensen waren die middag aanwezig in restaurant 't Schepersveld en genoten van een informele bijeenkomst. Burgemeester Berghoef: "Ik ben als burgemeester trots op de vele veteranen die wij hebben in onze gemeente. Voor de gemeenschap zijn dit mensen met een bijzonder grote waarde. Graag wil ik deze mensen ontmoeten om van gedachten te wisselen over hun ervaringen. Voor ons reden om de veteranen uit te nodigen voor deze ontvangst." De bedoeling is om elke twee jaar deze bijeenkomst te organiseren voor alle militaire veteranen en actief dienende militairen die op uitzending zijn geweest.

Ook actief dienende zijn welkom op Veteranendag

De bedoeling is om elke twee jaar deze bijeenkomst te organiseren voor alle militaire veteranen en actief dienende militairen die op uitzending zijn geweest.Dit jaar zijn de veteranen persoonlijk uitgenodigd op basis van een adressenlijst van het het veteraneninstituut. Gebleken is dat actief dienende, die op uitzending zijn geweest, niet op deze lijst voorkomen en daarom geen uitnodiging hebben ontvangen. Burgemeester Berghoef: "Ook deze mensen zijn van harte welkom. Helaas hebben we geen adresgegevens ontvangen van actief dienende, dus we gaan kijken hoe we hun over twee jaar het beste kunnen bereiken."