Gemeente Assen


Lintjesregen op het stadhuis

Assen, 29 april 2009

Burgemeester Sicko Heldoorn heeft een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan vijf Assenaren. Zij hebben zich met grote en belangeloze inzet verdienstelijke gemaakt voor de samenleving.

De decorandi:

De heer J.A.G. de Groot, ridder in de Orde van Oranje Nassau

Werkzaam geweest als algemeen chirurg van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, en in gerelateerde nevenfuncties. Betekenisvolle bijdrage geleverd aan de gezondheidszorg, met name op het gebied van de vaatchirurgie en de oncologie. Verder actief in de buurtvereniging, K.N.V.B. en vrijwilliger bij de Asser Roei Club

De heer H.J. Lutgert, lid in de Orde van Oranje Nassau

Bijzondere verdiensten op het gebied van het kerkelijk leven en de ontwikkelingssamenwerking. Bijzondere verdiensten binnen de Stichting 'Door De Eeuwen Trouw' en voor de LTO werkgroep Gewasbescherming en de Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen.

De heer W. Hoeve, Lid in de Orde van Oranje Nassau

Organisator van de jaarlijkse feestavond voor geestelijk gehandicapte kinderen in Drenthe. In 1993 gestart met de Stichting 'Recht uit het Hart'. Vrijwilliger bij Stichting de Trans.

Mevrouw J.H. van Dalen, lid in de Orde van Oranje Nassau

Bijzondere verdiensten op het gebied van het kerkelijk leven, de padvinderij en de belangenbehartiging.

De heer W.A. Schlundt Bodien Lid in de Orde van Oranje Nassau

Bestuurlijke activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van Nederlandse taal en literatuur en voor het kerkelijk leven.