Gemeente 's-Hertogenbosch

29-04-2009
Inspreken bij de raad over de voorjaarsnota 2010

Met de voorjaarsnota geeft de gemeenteraad richting aan de begroting voor het volgende jaar. In de voorjaarsnota staat hoe de financiële situatie van de gemeente zich ontwikkelt en wat belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen zijn. Op basis daarvan doet het college een voorstel welke beleidsterreinen meer gemeentelijke aandacht en geld nodig hebben en waar het wel een tandje minder kan. De behandeling van de voorjaarnota door de raad begint met de algemene beschouwingen op maandag 11 mei om 19.00 uur. Hierin geven de fracties in hoofdlijnen aan hoe ze tegenover de plannen van het college staan. Het college geeft dezelfde avond een reactie op de bijdragen van de fracties. De besluitvorming over de voorjaarsnota vindt plaats in de raadsvergadering van dinsdag 16 juni om 18.00 uur.

Tussen de algemene beschouwingen en de afsluitende raadsbehandeling vindt behandeling plaats in de raadscommissies op de volgende dagen:
* maandag 25 mei 19.30 uur: commissie Financiën, Economische en Sociale Zaken;

* dinsdag 26 mei 19.30 uur: commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen;

* woensdag 27 mei 19.30 uur: commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer;

* donderdag 28 mei 19.30 uur: commissie Bestuurszaken.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het inspreken over de voorjaarnota geconcentreerd op één avond. Op dinsdag 12 mei 2009, om 19.30 uur, heeft u de gelegenheid om uw mening over de voorjaarsnota of onderdelen daarvan aan de raadsleden te vertellen. Alle onderdelen van de voorjaarsnota mogen daarbij aan bod komen.

Als u wilt inspreken kunt u zich aanmelden bij de griffie, R. van der Meer, via r.vandermeer@s-hertogenbosch.nl of via tel. 06-21844513. Uw aanmelding moet uiterlijk maandag 11 mei om 18.00 uur binnen zijn.Alle genoemde vergaderingen en bijeenkomsten zijn openbaar en vinden plaats in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7.