Gemeente 's-Hertogenbosch

29-04-2009
Werkzaamheden Minderbroedersplein

Begin maart 2009 startte de gemeente met de werkzaamheden in de Stoofstraat, Snellestraat en Minderbroedersstraat. De werkzaamheden vorderen gestaag. Maandag 4 mei 2009 starten we met de 2^e fase van de Snellestraat. Er wordt gewerkt aan het stuk tussen het Begijnstraatje en de Kruisstraat.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de rioolaansluitingen van de woningen en het vervangen van de verharding. De werkzaamheden van de gemeente worden gecombineerd met de werkzaamheden aan de gasleiding door Enexis (het vroegere Essent). De werkzaamheden gaan onvermijdelijk overlast veroorzaken doordat de straat wordt opengebroken. We proberen waar mogelijk de overlast te beperken.

Vervolgplanning en fasering
De werkzaamheden aan het Minderbroedersplein worden in zijn geheel voor Koninginnedag afgerond. De planning ziet er als volgt uit:
* Snellestraat. Het gaat om het stuk tussen het Begijnstraatje en de Kruisstraat/Postelstraat. Dit deel wordt geheel aangepakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van 4 tot en met 29 mei. Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute via de Minderbroedersstraat.

* Minderbroedersstraat. In de periode van 1 tot en met 12 juni worden de werkzaamheden in de Minderbroedersstraat uitgevoerd. In de planning is dit werk een week vervroegd.

Toegankelijkheid en omleidingsroute
Tijdens de werkzaamheden aan de Snellestraat wordt het verkeer uit de Karrenstraat en de Dode Nieuwstraat via de Minderbroedersstraat, de Markt en de Schapenmarkt omgeleid. Voor de voetgangers liggen er loopschotten zodat woningen en bedrijven bereikbaar blijven.