Gemeente Eemnes

Persberichten

Koninklijke onderscheidingen Eemnes 2009

De gedecoreerden ontvangen op woensdag 29 april 2009 tijdens een feestelijke ceremonie hun Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Roland van Benthem. De ceremonie vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Zuidersingel, vanaf 10.00 uur. De gedecoreerden zijn:

De heer J.J. Smids zet zich al 33 jaar vrijwillig en belangeloos in voor de samenleving. Zijn kwaliteiten en kundigheid op financieel gebied heeft hij als penningmeester van de Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs te Eemnes en als penningmeester van de Historische Kring Eemnes ingezet. Daarnaast vervult hij al 26 jaar diverse functies binnen de Protestantse Gemeente Laren Eemnes, als eindredacteur kerkblad, scriba, voorzitter stiltecentrum en secretaris beroepingscommissie. Voor de Historische Kring Eemnes is hij penningmeester, bestuurslid, eindredacteur van het tijdschrift en archiefbeheerder.

Mevrouw F. ter Avest-van Gelder zet zich al meer dan 50 jaar in voor de samenleving op allerlei terreinen. Zij heeft bestuursfuncties vervuld bij het Groene Kruis afdeling Eemnes en bij de Kleuterschool 't Overstapje te Eemnes. Daarnaast was zij vrijwilligster bij de EHBO afdeling Eemnes, Drumband 'In Aethere Musica" en de Stichting Stefanus. Ook nu nog is zij, ondanks haar hoge leeftijd, zeer actief als bezoekster van ouderen en zieken.

(Gepubliceerd 29-04-2009)