Gemeente Delfzijl

Inspraak Milieu Effect Rapport en bestemmingsplan Windpark Delfzijl Noord

Delfzijl â Delfzijl start met de inspraakprocedures voor de aanvullingen op het MER (Milieu Effect Rapport) en het ontwerpbestemmingsplan voor het Windpark Delfzijl Noord. De bedrijven Millenergy en De Wolff Nederland Windenergie willen dit windmolenpark realiseren op de schermdijk langs het Zeehavenkanaal en op de Pier van Oterdum. Het plan voorziet in de bouw van ongeveer twintig windturbines.

In 2008 hebben het rapport waarin de mogelijke milieueffecten van de realisering van het plan staan aangegeven en de ruimtelijke onderbouwing, die was opgesteld voor een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, ter inzage gelegen.
Inmiddels zijn een aantal aanvullingen gemaakt op het MER. Verder is om procedurele redenen de ruimtelijke onderbouwing vervangen door het voorontwerp van een bestemmingsplan.

De stukken liggen met de daarbij behorende koepelnotitie en het voorontwerpbestemmingsplan van 7 mei tot en met 17 juni ter inzage in het gemeentehuis. Het voorontwerp van het bestemmingsplan is ook in te zien op de website van de gemeente www.delfzijl.nl Ook in Duitsland liggen de stukken vanaf 21 mei ter inzage in Emden, Borkum, Jemgum en Krummhörn.