Roel Coutinho nieuwe voorzitter Medisch Comité Nederland-Vietnam

29/04/2009 14:59

Stichting MCNV

Het Medisch Comité Nederland-Vietnam (MCNV) heeft vanaf 28 april 2009 een nieuwe voorzitter: Prof.dr.R.A. Coutinho (1946).

Coutinho is sinds 2005 directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarnaast is hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Coutinho volgt bij het MCNV Prof. dr. E.J. Ruitenberg op. Ruitenberg leidde het MCNV op de kop af tien jaar. Tijdens zijn bestuursperiode werd er gekozen voor een consistente aanpak: het ondersteunen van de dorpsbewoners bij het bepalen van hun prioriteiten, en veel meer nadruk op het scholen van de Vietnamese medewerkers. Dat leidde tot plannen om de Vietnamese deskundigen een structurele rol te geven in het adviseren van het MCNV over het te volgen beleid. Deze werkwijze wordt door de Vietnamezen zeer gewaardeerd en geldt als voorbeeld voor andere NGO's (non-gouvernementele organisaties).

Sinds het aftreden van Ruitenberg op 26 januari 2009 heeft secretaris van bestuur A.T.S. Claassen het MCNV bestuurd. Claassen is lobbyist bij de Stichting Vluchteling.





http://www.mcnv.nl